Kılıçdaroğlu: Senin maskeni indirmek benim görevim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum’da partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında AK Parti’ye yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Senin maskeni indirmek benim görevim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum’da partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında AK Parti’ye yüklendi. Kılıçdaroğlu, yolsuzluk ve rüşvetin hesabını bütün yasaklamalara rağmen soracaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ardahan mitinginin ardından beraberinde Gürsel Tekin ile Erzurum’a geldi. Kalabalık bir araç konvoyu tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, bir düğün salonunda partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. CHP Genel Başkanı burada partililere hitap etti. 'Başbakan Kemal', 'Her yer rüşvet her yer yolsuzluk' sloganları ile karşılanan Kılıçdaroğlu, ülkede yaşanan rüşvet ve yolsuzluk olayları üzerinden AK Parti'ye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir üslupla eleştirdi.

CHP Genel Başkanı, kul hakkı yiyenlerden hesap soracaklarını dile getirdi. Başbakan Erdoğan'ın yolsuzlukların hesabını halka vereceğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Biliyorsunuz Başbakan, iktidar koltuğuna otururken yolsuzluğu önleyeceğim demişti. Vatandaşa gittiğinde ise yoksulluğu ve yasakları önleyeceğim demişti. Şimdi ağzından 'Twiter'i ve YouTube'i yasaklayacağım' diyor niye yasaklayacağım diyor hırsızlıkları ortaya çıkmasın diye. Ne yaparsan yap istediğin yasağı getir CHP oldukça senin maskeni indirmek benim görevim olacaktır." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı, 2015'te iktidara gelmeleri halinde 'siyasi ahlak yasası'nı çıkartacaklarına işaret ederek, "İktidara geldiğimizin ilk 4 ayında siyasi ahlak yasasını çıkartacağız. Siyasetin kirlilikten arınması lazım." dedi. Kılıçdaroğlu vatandaşların sandığa, helale ortak olmak için 30 Martta sandık başına gideceğini sözlerine ekleyerek, "30 Mart'ta sandığa gidip harama değil helale ortak olacağız. Oyumuzu CHP'ye vereceğiz, söz mü?" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarını platforma davet edip, onlarla ortak hatıra fotoğrafı çekildikten sonra Erzincan'a geçti. CİHAN

Yorumlar