Kılıçdaroğlu: Sende bir parça insanlık onuru kaldıysa derhal ayrıl, aklan

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hani o bir başçalan var ya Sivas’a gelmiş.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Sende bir parça insanlık onuru kaldıysa derhal ayrıl, aklan

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hani o bir başçalan var ya Sivas’a gelmiş. Onun unvanını sadece Sivas bilmiyor. Onun unvanını sadece Türkiye bilmiyor. Bütün dünya artık onu böyle çağırıyor. Onun için söylüyorum. Sende bir parça insanlık onuru kaldıysa, derhal ayrıl. Mahkemeye git aklan, gel başımın üstünde yerin var. Mahkemeye gitmezsin, aklanmazsan söylediğim olur. Hırsızdan başbakan olmaz.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Sivas’ta düzenlenen mitingte yaptığı konuşmada; “Sivas’a ilk yatırımları yapan parti CHP’dir. Demir çelikten tutun, askeri dikim fabrikasına kadar. Ama bu geldi. 'Bu CHP’nin bir dikili ağacı var mı?' diyor. Sözde bizim tarihi bize anlatacak. Ya sen kendi tarihini bilmiyorsun ki zaten. Bu ülkede ilk uçak fabrikasını yapan parti CHP’dir. Bu ülkede kendi parasını basmak için Merkez Bankası'nı kuran parti CHP’dir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuran parti CHP’dir. Aydın din adamları yetişsin diye, ilk İmam Hatip mekteplerini kuran parti CHP’dir. Sümerbankları, Etibankları kuran parti CHP’dir. Lozan’da Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusunu alan parti CHP’dir. 1 metre demiryolumuz yokken ülkeyi demirağlarla ören parti CHP’dir. Millet mekteplerini kuran parti CHP’dir. Tüyü bitmemiş yetimini hakkını arayan parti CHP’dir. Herkesi kucaklayan hiç kimseyi ötekileştirmeyen parti CHP’dir. Halkın partisidir. Her kuruşun hesabını halka vermeyi namusu gören parti CHP’dir.” dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Bu ülkede, tarihinde görülmemiştir. İlk kez görüyoruz. Allah’ın kelamıyla dalga geçen parti AKP’dir. Egemen Bağış var ya bunlardan birisi. Bakara mı, makaramı diyor. Ben diyor ‘Her cuma günü giriyorum internete bir ayet buluyorum, sallıyorum.’ diyor. Sen de salla diyor. Düne kadar bunlara, alnı secdede diyordunuz. Gerçeği gördünüz mü? Dini siyasete alet ediyorlardı, bunlar. İnançları siyasete alet ediyorlardı bunlar. Millete gelince din iman, bir köşeyi dönüyorlardı han hamam sahibi olmuşlar. Bunların Allah’tan korkusu yok. Kuldan da utanmazlar bunlar. Bunu söyleyen kişi aynı zamanda rüşvetten yargılanan kişi. Allah’ın kelamı ile dalga geçen kişi şu anda AKP’de milletvekili.”
CİHAN

Yorumlar