Kılıçdaroğlu: Şehit cenazesini istismar ettiler

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında şehit cenazesindeki protestoya tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Şehit cenazesini istismar ettiler
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında şehit cenazesinde kendisine gösterilen tepkiye de değinerek, kendisini protesto edenlerin şehit yakınları olmadığını savundu. Şehit yakınlarının kendilerine yönelik sitemlerini anladıklarını belirten Kılıçdaroğlu, sitemlerinde haklı olduklarını söyledi. 

Kılıçdaroğlu, "Şehit cenazesini istismar eden, ibadet mekanını istismar eden, namaza ve inanca saygı göstermeyen bir hareketi, benim affetmem mümkün değil. Sen oraya, 'ben Kılıçdaroğlu'na yumurtayı nasıl atarım?' diye geliyorsun. Şehide ve şehidin cenazesine saygısızlık gösteriyorsun. Senin Müslüman olma anlayışını bile ben sorguluyorum." dedi.

Van'ın Gürpınar ilçesinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara ile Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım için Kocatepe Camisi'nde geçtiğimiz cuma günü düzenlenen şehit cenazesine katılan Kılıçdaroğlu'na yumurtalı saldırı düzenlenmişti. 

Yorumlar