Kılıçdaroğlu saldırı hakkında konuştu!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, silahlı saldırıya uğrayan milletvekili adayı Elif Doğan hakkında konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu saldırı hakkında konuştu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, silahlı saldırıya uğrayan CHP Adana Milletvekili 1. sıra adayı Elif Doğan Türkmen'in tedavisinin hastanede sürdüğünü belirterek, "Adaylarımızı, parti örtgütlerimizi, provokasyonlara karşı uyarmıştım. Hepimiz soğukkanlılığımız korumalıyız ve 8 Haziran sabahına hazırlıklı olmalıyız. İktidar, failleri süratle yakalayıp adalete teslim etmek zorundadır" dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ankara'dan, partisince düzenlenecek mitinge katılmak üzere Konya'ya giderken, özel uçağında Doğan Haber Ajansı muhabirine konuştu. Kılıçdaroğlu, CHP Adana Milletvekili 1. sıra adayı Elif Doğan Türkmen'in silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili soru üzerine şu değerlendirmede bulundu:
"Olayın ayrıntıları şu anda soruşturuluyor. Sabah bilgileri aldım. Milletvekili adayımız şu an hastanede, hayati bir tehlikesi yok. Bir toplantıdan çıkışta saldırıya uğradığı söylendi. Daha önce bütün milletvekillerimizi, adaylarımızı, parti örtgütlerimizi uyarmıştım, seçime doğru bu tür saldırılar, provokasyonlar olabilir diye. Hepimiz soğukkanlılığımızı korumalıyız ve 8 Haziran sabahına hazırlıklı olmalıyız. İktidar, failleri süratle yakalayıp adalete teslim etmek zorundadır. Biz iktidar olmak istiyoruz. Ülkede bu tür olayların olmaması huzurun olması için çaba harcıyoruz. Dolayısıyla bu tür provokasyonlar kimin işine yarar bilmiyorum. Ama sonuçta bir seçim süreci yaşıyoruz, seçim sürecinin herhangi bir olay olmadan sonuçlanmasını istiyoruz. Bu tür provokasyonlar iktidar tarafından da değerlendirilmeli ve failleri süratle yakalanıp adalete teslim edilmelidir. Eğer bu yapılabilirse ikinci bir provokasyon yapılabilme ihtimali daha az olur." Kılıçdaroğlu, uçağı Konya’ya indikten sonra Adana'da hastanede tedavisi süren Elif Doğan Türkmen ile telefonda görüştü, sağlık durumunun iyi olduğunu, yarından itibaren çalışmalarına devam edeceği haberini aldığını söyledi.

Yorumlar