Kılıçdaroğlu: Polislerin görevden alınmasını kabul etmiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Hakan Coşkun'un sunduğu Tarafsız Bölge'ye konuk oldu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Polislerin görevden alınmasını kabul etmiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Hakan Coşkun'un sunduğu Tarafsız Bölge'ye konuk oldu. "Seçim telaffuz edilirse buna itirazımız olmaz." diyen Kılıçdaroğlu, yolsuzluk operasyonunun ardından polis memurlarının görevden alınmasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, "Adı yolsuzluğa bulaşan bir bakan Meclis kürsüsünde konuşamaz. Ahlaki değerler olarak konuşamaz. Milletvekili olarak gelebilir." dedi.

Bu bütçenin de gayri meşru olduğunu söylediklerini belirten Kılıçdaroğlu, Sayıştay raporları gelmeden bütçenin olamayacağını vurguladı. Hükümetin halka güven vermediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, bakanların istifa etmelerinin ahlaki olarak doğru olduğunu kaydetti.

"Hükümet, açıkça söylemek gerekirse yolsuzluğa bulaşmış bir hükümet." diyen Kılıçdaroğlu, yüzlerce örnek çıktığını ama bu kadar büyük olmadığını ifade etti. Başbakanın bakanlara 'görevinizi bırakın' diyebileceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, ancak 'beni rahatlatacak deklarasyon yayınlayın' diyemeyeceğine dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bu işlerin arkasında yolsuzluk olduğunu düşünüyorum. Cemaat mi var, başka birisi mi var, o mu bu mu var? Beni hırsızlık ilgilendiriyor. Aralarında bir kavga varmı yok mu bilmem."

Yolsuzluk operasyonun ardından polis memurlarının görevden alınmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "400 polis memurunun görevden alınmasını kabul etmiyoruz. Burdan bütün polislere çağrı yapıyoruz, hukuku arayın, yargıya başvurun görevlerinize geri dönün. Onların maaşını Recep Tayyip Erdoğan değil millet veriyor" diye konuştu.

MİT'i güven veren bir teşkilat olarak görmediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Benimle ilgili fişlemeler de yapıldı. Adı üstünde istihbarat örgütü. Aldığı bilgi her zaman tartışılır." şeklinde konuştu. Ama kendisini siyasal iktidara endekslemiş bir MİT'e güven olmayacağını anlattı.
CİHAN

Yorumlar