Kılıçdaroğlu özür yerine açıklama yaptı

Hükümetin 'özür bekliyoruz' dediği Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada özür dilemezken, kullandığı ifadenin kendisine ait olmadığını savundu. Kılıçdaroğlu, kullandığı ifadenin AK Partili bir siyasetçi tarafından literatüre sokulduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu özür yerine açıklama yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yaptığı hakaret nedeniyle aldığı tepkiler üzerine bir açıklama yaptı. Hükümetin 'özür bekliyoruz' dediği Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada özür dilemezken, kullandığı ifadenin kendisine ait olmadığını savundu. Kılıçdaroğlu, kullandığı ifadenin AK Partili bir siyasetçi tarafından literatüre sokulduğunu söyledi. 

Kılıçdaroğlu, “Söylediğim cümlenin sonuna kadar arkasındayım. Kullandığım cümle, Türk siyasi hayatına AKP’li bir bakan tarafından kazandırılan bir cümle. Cümle bana ait değil. Rıza Zarrab için söylenmiş. ‘Kimse sana birşey yapamaz, ben senin önüne yatarım’ denmiştir.” dedi. 

Kılıçdaroğlu, “Dolayısıyla bu cümle benim sıfırdan bulduğum bir cümle değil. İkincisi, bu cümleyi kadın erkek diye ayırmak da başlı başına bir gaf. Bir bakana kadın veya erkek diye bakmak da yanlıştır. Bakan bakandır. O koltuğa oturuyorsa, onun kimliği cinsiyeti önemli değildir. Bu eleştiriyi, bu cümleyi kullanan ben değilim, bu cümleyi kullanan onların kendi bakanları.”

HÜKÜMETTEN SERT TEPKİ

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu devam ettiği sırada basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün grup toplantısı sırasında sarf ettiği sözlere ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş şunları söyledi: Sözün bittiği yerdir. Hiçbir terbiye ölçülerine yakışmayacak kadar aşağılık sözlerdir. Seviyesizliğini ortaya koymuş oluyor. Bir kadına bir anneye karşı böylesine seviyesiz bir sözü söylemiş olması hiçbir mazeretin arkasına sığınılarak savunulamaz.

Sayın Kılıçdaroğlu’ndan Sayın Ramazanoğlu’ndan özür dilemesini bekliyoruz. Dilemezse milletimiz bu sözlere gereken cevabı veriyor zaten vermeye devam edecektir. Bir kadına bir bakana bir anneye bu hakaretin yapılması kabul edilemez.Özür dilemesini bekliyoruz.

KILIÇDAROĞLU SEMA RAMAZANOĞLU HAKKINDA NE DEMİŞTİ ? 

Partisinin bugünkü grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman'daki çocuk istismarı davasıyla ilgili olarak "Vakıfları savunuyorlar. Çocuklara sahip çıkın vakıflara değil. Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda o zaten hiç konuşmuyor" demişti. 

Yorumlar