Kılıçdaroğlu: Oy verirken elinizi vicdanınıza koyun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Üniversite sınavları var. İlk kez bir şey oluyor sınav soruları açıklanmayacak.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Oy verirken elinizi vicdanınıza koyun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Üniversite sınavları var. İlk kez bir şey oluyor sınav soruları açıklanmayacak. Sınavdan sonra çocuklarımız televizyonlarda soruları çözerdi. Neyi doğru neyi yanlış yaptıklarını test ederlerdi. Eğer üniversite sınavlarını karanlık bir sürece içine sokulacaksa söz veriyorum bunun hesabını soracağım. Hiç bir gencimizin haksızlığa uğramasını istemiyorum. Lütfen oy verirken elinizi vicdanınıza koyun." dedi.

    Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda halka seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Her şeyi yasakladılar, bir şey serbest nedir o? Twetter yasak, Facebook’u, Youtube yasaklayacak. Bunları becerebilir mi? Asla beceremez. Çünkü ben bu ülkenin gençlerine güveniyorum. Twitter'a yasak geldi kim deldi bu ülkenin gençleri deldi. Özgürlükten yana, barıştan yana, kardeşlikten yana olan gençler umudumuz olan gençler, babalarımız bize güzel bir Türkiye bıraktı, biz ise size daha iyi bir Türkiye bırakmak zorundayız. Siz de çocuklarınıza daha güzel Türkiye bırakın. Mücadelemiz çocuklarımız gençlerimiz bu mücadeleyi yapacağız. Bu seçimler sırdan bir seçim değil. Bir yerel seçim değil bu seçimler. Bu ülkede temizliğin sağlanması için yapılacak seçimler. Diyeceksiniz ki ne temizliği. Bahar geldi. Bahar geldi. Ağaçlar çiçeğe durdu. Demek ki onarla bakınca içimiz huzurlu oluyor. Hanımlar evlerini temizlerler güzel bir bahar temizliği yaparlar. Şimdi bu ülkenin 76 milyon yurttaşına bir görev düşüyor. Bahar geldi temizlik yapacağız neyin temizliğini, hırsızların temizliğini yapacağız. Siyaseti kirlilikten arındıracağız.” şeklinde konuştu.

    "Kul hakkı yiyenden, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenden hesabını soracağız. Temiz siyasete hep saygı duyduk." diyen Kılıçdaroğlu, "CHP’ye oy verir vermez hiç önemli değil. Ama bir şey çok önemli siyaset ahlak içinde yükselmeli, büyümeli. Ahlak adalet demektir. Büyük bir düşünür şöyle söyler. Adalet bir kutup yıldızı gibidir. Yerinde sabit durur bütün dünya kainat onun etrafından döner. O bu kadar sabit kavramadır. Adaleti kimsenin kirletmeye hakkı da yoktur yetkisi de yoktur. Şimdi size ve sizin vicdanınıza sesleniyorum. Ayın 30’unda sandığa gideceksiniz. Oyumuz kullanacağız. 2 seçenek var. Helalden yana haramdan yana. Neden yana kullanacağız. Helalden yana. Geleneğimiz, töremiz örfümüz böyle. İnancımız böyle, adetimiz böyle. Helalden yana oy kullanacağız. Haram yiyeni affetmeyeceğiz. Onlar ne yaptılar biliyorsunuz. Bunlar montaj diyordu. Emin solun sevgili Aydınlılar. Ben adımın Kemal olduğundan ne kadar eminsem onun malı götürdüğünden de o kadar eminim. Bazı vatandaşlarımız diyor ki, malı götürdü. Ne olacak ki benim cebimde bir şey çıkmadı. Bu ülkenin çiftçisine mazotu 5 TL’den veriyorsun. Gürcistan’da mazot’un fiyatı 2 lira. Onlarda da yok biz de de petrol yok. Faturayı millete kesiyor. Malı o götürüyor. Faturayı millete kesiyor. O nedenle diyorum aydın 30’unda sandığa gideceksiniz. Düğün havasında, barış içerisinde kol kola gideceğiz. Özgür Türkiye için gideceğiz. Söz veriyorum ben de çalışacağım her biriniz gibi. Çalışacağız mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

    CHP Genel Başkanı, "Diyorlar ki canım AKP biraz götürmüş. Başbakan'da biraz götürüsün. Bu düşünce doğru değil. Neden doğru değil, bunu söyleyen saygıdeğer yurttaşıma söylenmek isterim. Esnafıma, çiftçime ve emekliye memura seslenmek isterim. Sen evini hırsıza teslime der misin? Dükkanı hırsıza teslime der misin? O zaman neden ülkeyi bir hırsıza teslim ediyoruz. Evini etmiyorsun, dükkanını etmiyorsan hırsıza teslim, ülkeyi de bir hırsıza teslime etmeyeceğiz. Bu ülkenin temiz siyasete ihtiyacı var. Kuvay-i Milliyeciler harcadıkları her kuruşu yazmışlar. Sonuçta her kuruşun hesabını vermişler. Biz Türkiye’yi böyle kurduk. Dedelerimiz babalarımız böyle kurdu. İnsanlar cebinden yurdundan fedakarlıkta bulundu. Dedelerimiz Çanakkale’de kucak kucağa yatıyorlar. Bize güzel bir Türkiye bırakmak için mücadele ettiler. Biz siyasette farklı görüşlere saygı gösteririz. Bakın Altını özenle çiziyorum Herkes illa bizim partiye oy verecek diye bir kural yok. Demokrasilerde farklı fikirler olur. Farklı partiler olur. Ama temel nokta nedir. Kula hakkı yememek, Allah’tan korkmak. Sen Allah'tan korkmuyorsun bari kuldan utan, o da yok. Emin olun bunu içime sindiremiyorum, çok rahatsızım. Başbakanlık koltuğunda oturan bir insanı bu şekilde suçlamak çok ağırıma gidiyor. Ama ne yapayım oturuyor öyle koltukta. Ya nasıl oturuyorsun. Siyaset hak çalma alanı değildir. Ben size bir örnek vereceğim. Suat Hayri Ürgüplü, Kayseri milletvekili. Gümrük ve Tekel Bakanı oluyor. Adı bir yolsuzluğa karışıyor. 2 dosya hazırlıyor. Birisini başbakan’a istifa olarak veriyor, ben aklanmak istiyorum diyor. İkinci dilekçesini götürüyor TBMM Başkanlığı'na veriyor. Yüce Divan'da yargılanmak istiyorum. Ben bu töhmetin altında kalamam diyor. Yüce Divan'a gidiyor. Yüce Divan'dan beraat ediyor. Ve bu millet o insanı başbakanlık koltuğuna oturtuyorlar. Bizim aradığımız, temizlik, dürüstlük, namuslu olmak adam olmak budur." şeklinde konuştu.

    Kemal Kılıçdaroğlu, "Hükümete eleştiri getirirken sakın ola ki AKP’ye oy veren yurttaşlarım üzerine alınmasınlar. Ben hiç kimseyi ayırmam herkese saygı gösteririm. Onlar da bu ülkenin insanı ama onlara bu hükümet yalan söyledi. Bana oy verin yolsuzluğu önleyeceğim dedi. Tam tersi oldu. Bana oy verin yoksulluğu önleyeceğim dedi. Ben yasakları kaldıracağım, özgür Türkiye’yi kuracağım dedi. Vatandaş da gitti oyunu verdi. Şimdi o vatandaşlarımızın vicdanına sesleniyorum sizin bu ülkenin saygıdeğer olduğunuz biliyorum Siz demokrasinin güvencesisiniz. Onu da biliyorum ama sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun. Bir bakanın koluna 700 milyon liralık saati kim koydu. Bu soruyu sorun. 4 bakanın çocuklarının yatak odalarına, dolarları kim koydu. Haram parayla kim umreye gitti. İçişleri Bakanı sabahın köründe oğluna telefon edip, oğlunun bir trilyon para ver dediğini düşünün. Bu mahkeme kararıyla tespit edilen bir ses kaydıdır. Açık ve net yolsuzluklar var iken 76 milyon yurttaşımın vicdanına sesleniyorum. Bu kadar yolsuzluk var iken AKP’ye oy verirseniz, benim iki elim yakanızda olur. Ve şunu sorarım seze haram enden ortak oldunuz." dedi.

    "Biz iktidar olursak devleti yürütemezmişiz. Devleti kuran parti devleti nasıl yönetmesin. CHP gelirse hükümeti yönetemez, devleti yönetemez. Biz devleti yönetiriz ama bir şartla, haram yemeyiz he kuruşun hesabını veririz, devlet millete hizmet edecek, biz zenginleşmeyiz siyasetçi olarak halk zenginleşir." diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "CHP gelirse devleti yönetemez. Doğru onlar gibi yönetemeyiz. Hırsızlık yapma konusunda bir becerimiz yok. Doğruluktan, namuslu olmaktan, doruluktan yanayız. Doğruların arkasından gitmek için mücadele ediyoruz. İstersiz ki her çocuğumuzun aşı, işi olsun. İsteriz ki, her eve helal ekmek helal lokma girsin. Aydın mitinginde rahmetli Menderes’ten söz etmiş. Sen rahmetli Menderes’in tırnağı bile olamazsın. Onun çocuklarına bak senin çocuklarına bak. Hiçbir zaman Adnan Menderes siyasette zenginleşmedi. Hiçbir zaman bu ülkeye hizmet edenlerin arkasından kötü söz çıkmaz. Bir şey dediysem Allah rahmet eylesin demişimdir. Adnan Menderes çocuklarına ticaret yaptırmamıştır. Ama bir de bu gemilere bakın. Kalkmış bana Menderes’ten söz ediyor. Sen Menderes’in kim olduğunu biliyor musun? Rahmetli babam derdi ki oğlum sen doğru dur, eğri olan seni bulur. Biliyorsunuz bu her türlü hakareti yapar. Allah büyüktür. Doğruyu söyletir. Halkıma güveniyorum, halkım için mücadele ediyorum." CİHAN

Yorumlar