Kılıçdaroğlu: Oraya oturduğu gün Türkiye, Ortadoğu bataklığının içinde olacak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşların niye Ekmeleddin İhsanoğlu'nu seçmeleri gerektiğinin gerekçesini, "Erdoğan cumhurbaşkanlığına oturduğu gün Türkiye, kendisini Ortadoğu bataklığının içinde görecektir." sözleriyle açıkladı.Hatay'da...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Oraya oturduğu gün Türkiye, Ortadoğu bataklığının içinde olacak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşların niye Ekmeleddin İhsanoğlu'nu seçmeleri gerektiğinin gerekçesini, "Erdoğan cumhurbaşkanlığına oturduğu gün Türkiye, kendisini Ortadoğu bataklığının içinde görecektir." sözleriyle açıkladı.

Hatay'da vatandaşlara hitap eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Dünyada sadece Müslümanların bulunduğu bir bölgede kan akıyor. Ortadoğu'da akan kanın tek sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan. Ortadoğu'daki bataklığı görüyorsunuz. Sadece dünyada Müslümanların bulunduğu bir bölgede, Ortadoğu'da kan akıyor. Birisi saldırıyor Allah Allah diye, öbürü öldürüyor Allah Allah diye. Bunun sorumlusu kim? Ortadoğu'da Müslüman kanı akıyor diye, cihatçıların eline TIR'larla silah gönderen Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ortadoğu'da akan kanın sorumlusudur. Şimdi soruyorum, Müslüman dünyasında akan kanın sorumlusu olan birisi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturabilir mi? Oraya oturamaz. Oraya oturduğu gün kavga çıkacaktır ülkede. Oraya oturduğu gün Türkiye kendisini Ortadoğu bataklığının içinde görecektir. Onun için barış mı istiyorsunuz, huzur mu istiyorsunuz, kardeşlik mi istiyorsunuz? O zaman Ekmeleddin İhsanoğlu diyeceğiz. Sadece biz istemiyoruz. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu bütün dünya istiyor. Türkiye neden bu halde diyorlar. Türkiye'nin bütün komşuları ile barışık olması lazım. Huzur olması lazım. Müslüman dünyasında kan akmaması lazım. O nedenle Ortadoğu'da sözü geçen, ağırlığı olan birisinin Türkiye Cumhunriyeti Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturması lazım."

Partinin menfaatinden çok ülkenin menfaatini düşündüklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Ülkenin çıkarları her şeyin üzerindedir. Ortadoğu'ya barış gelecekse, barışı Türkiye getirecekse, huzuru Türkiye getirecekse o zaman Ekmeleddin İhsanoğlu’nu cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtalım." diye seslendi.

TÜRKİYE'DE YAŞAYAN SURİYELİLER

Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin zor şartlarda yaşadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Suriye'yi görüyorsunuz 1,5 milyon Suriyeli Türkiye’nin 81 iline dağılmış. Kimi dilenci, kimi parkta yatıyor. Kimi sokakta, trafik ışıklarında insanlar, kimisi yasadışı yer altı işlerine girmiş vaziyette. 1,5 milyon insanın vatanlarından edilmesinin ne kadar zor olduğunu hepimiz biliriz. Hani bizde güzel bir söz var ya. Kuşu altın kafese koymuşlar ah vatanım demiş. O Suriyeli vatandaşların kendi topraklarından olmasının temel nedeni, temel sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onların vebali onun boynunadır. Gidiniz Kahramanmaraş'a, gidiniz Osmaniye’ye, gidiniz Gaziantep’e, gidiniz Ankara’ya, İstanbul’a, İzmir’e her yerde Suriyeli kardeşlerimizi görüyorsunuz. Perişan vaziyetteler, aç ve açıktalar. Yazık, günah değil mi bu insanlara? O zaman diyoruz ki Suriye'de barış olsun ki bu insanlar huzur içinde ülkelerine dönebilsinler."

'IŞİD’İN ASIL REHİNESİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR'

Türkiye'de "halifeliğe soyunan birisinin" bulunduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Sözde Irak Şam İslam Devleti. Kendisini orada biri halife ilan etmiş, o unutmasın. Bizde de halifeliğe soyunan birisi var. O da kendi ülkesinde aynı şeyleri yapmak istiyor. Mezhep çatışmasını başlatmak istiyor. Etnik kimlik çatışmasını başlatmak istiyor. Musul'da 49 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı rehin alındı. Uyarıyorlar. Diyorlar ki 49 vatandaşımız Musul Başkonsolosluğunda, buranın tahliye edilmesi lazım. Burada durmak doğru değildir. Erdoğan diyor ki hayır diyor, orda bekleyin. Kimse size dokunmaz. Sonra ne oluyor, geliyorlar konsolosluğa, etrafı sarıyorlar. Ankara’ya telefon ediliyor konsolosluktan. Etrafımızı IŞİD’in teröristleri sardı, içeride özel güvenlik de var. Ne yapalım? O ara Erdoğan genel merkezinde bir toplantı yapıyor. Belediye başkanlarıyla. O toplantıda soruyorlar. IŞİD, başkonsolosluğumuzu sardı, ne yapsınlar? Erdoğan’ın verdiği cevap teslim olsunlar. Teslim oluyorlar. Rehin alınıyorlar, konsolosluğumuzun üstündeki bayrak aşağı indiriliyor. Şimdi soruyorum, bu ülkenin vatandaşlarına söylüyorum. Benim başkonsolosluğumun önündeki bayrak kimin rızası ile indirildi. Recep Tayyip Erdoğan’ın rızası ile indirildi. Bakın IŞİD’e terör örgütü diyemiyor. Niye diyemiyor kendisi IŞİD’e silah göndermedi mi? El Kaide'ye silah göndermedi mi? TIR'larla göndermedi mi? Bunların hepsini CHP ispat etmedi mi? Mahkemeye yasak kararı getirtmiş, bilgiler dışarıya çıkmayacak diye. Recep Tayyip Erdoğan sen bizi unutma, biz Kuvva-i Milliyeciyiz. Biz ülkemizi severiz. Sen ihanet edersin, biz ihanet etmeyiz. Şimdi IŞİD ile pazarlık için masaya oturdular. Ben söylüyorum, IŞİD’in asıl rehinesi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onu rehin almışlar. Konuşma diyor, o konuşmuyor. Sesini çıkarma diyor, o sesini çıkarmıyor. Mahkemeden karar çıkart diyor, o mahkemeden karar çıkartıyor. Ne emrederlerse anında yerine getiriyor. O nedenle söylüyorum o adamdan bu ülkeye hayır gelmez." dedi. Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından Hatay'dan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar