Kılıçdaroğlu: O ses kayıtları Çorum leblebisi kadar gerçek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin ''O ses kayıtları Çorum leblebisi kadar gerçek.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: O ses kayıtları Çorum leblebisi kadar gerçek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin ''O ses kayıtları Çorum leblebisi kadar gerçek.'' dedi.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Çorum'da düzenlenen mitinge katılan Kılıçdaroğlu, Abide Meydanı'nda partililere seslendi. Yolsuzluk yapanları Yüce Divan'a göndereceğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, ''Şimdi ben Çorum'un, Çorumluların ve Türkiye'deki bütün yurttaşların vicdanına sesleniyorum. Hepiniz bir düşünün, bana dünyada bir örnek göstersinler, herhangi bir ülkenin başbakanı operasyonun yapıldığı gün büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yapıldığı gün, sabahın sekizi ve sekizi iki geçiyor, oğluna telefon ediyor. Oğlum diyor şu bakanların evlerinde, onların çocuklarının evlerinde polis yolsuzluk operasyonu yapıyor. Evde ne var diyor? Babacım diyor, daha yeni uyanmış ya, babacım diyor, bir daha tekrar eder misin, inanamıyor çünkü babası Başbakan, polis operasyon yapıyor. Nasıl olur böyle bir şey diyor. Bir daha tekrar ediyor. Şu bakanların çocuklarının evlerinde polis arama yapıyor. Sen diyor paraları sıfırlayacaksın. Herhalde bankadaki paraları değil? Evdeki paraları sıfırlayacaksın diyor. Başka, sen tek başına yapamazsın diyor. Kardeşin Sümeyye'yi göndereceğim sana diyor. Abini de göndereceğim, amcanı da, dayını da, teyzeni de, aile boyu götürüyorlar. Aile boyu götürdükleri için öyle yapıyorlar. Ertesi gün, o gün 17 Aralık, 17 Aralık'ın bizim tarihimizde önemli bir gün olduğunu biliyoruz. 17 Aralık, Şeb'i Aruz'dur. Mevlana'nın Hakk'a kavuştuğu gündür. Hakk'a yürüdüğü gündür. O nedenle Mevlana benim ölüm günüm benim düğünümdür demiştir. Şeb-i Aruz Mevlana'nın düğünüdür.'' şeklinde konuştu. O gün Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonunun yapıldığını gün olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Ve Türkiye halkı bütün bu gerçeği bütün ayrıntılarıyla gördü.'' diye belirtti. CİHAN

Yorumlar