Kılıçdaroğlu'nun 'kanlı' tehdidine sert tepki

Başkanlık sisteminin ancak 'kanla' gelebileceğini savunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na AK Parti'den tepki geldi

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun 'kanlı' tehdidine sert tepki
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başkanlık sistemi ile ilgili sözlerini değerlendirirken, "Kılıçdaroğlu ne yapacak? Başkanlık sistemini savunan milletvekillerini, vatandaşları infaz mı edecek? Naziler gibi gaz odalarına mı toplayacak?" ifadesini kullandı.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun TOBB Genel Kurulu’nda "talihsiz" bir konuşma yaptığını belirterek, "kandan beslenen bir anlayışla partisine ve devlet adamlığına yakışmayacak bir tavır daha sergilediğini, demokratik zeminde tartışılacak sistem problemlerini aklıselim zeminde tartışmak yerine savaş çığırtkanlığı yaptığını" savundu.

"Kılıçdaroğlu'nun, ülkede kaos ortamı yaratmak için çağrıları, ürkütücü bir şekilde çözüm zihniyetini ortaya koymaktadır. Durumun vahameti ortadadır. Üzülerek söylüyorum ki Kılıçdaroğlu şirazesinden çıkmıştır." görüşünü savunan Turan, AK Parti'nin, başından beri siyaseti ahlaki zeminde yaptığını bildirdi.

Turan, açıklamasında şunları kaydetti: "Kılıçdaroğlu kendisini siyasi rekabete kaptırmış olabilir ancak ahlak siyasetin dışında değildir. Ne yazık ki Anamuhalefet partisi bu tavrıyla, siyaset zeminini ahlaksız bir seviyeye çekmeye çalışmaktadır. Daha evvel farklı platformlarda da ifade ettik. Ne yazık ki Mustafa Kemal’in partisi, küfürbazların terfi ettiği ve küfürbazların başının da Genel Başkan olduğu bir parti haline geldi. Merak ediyoruz Kılıçdaroğlu ne yapacak? Başkanlık sistemini savunan milletvekillerini, vatandaşları infaz mı edecek? Naziler gibi gaz odalarına mı toplayacak? Aslında Kılıçdaroğlu’na hak ettiği dilden cevap verebiliriz. Ancak partimizin, siyaset kültürümüzün edindiği ahlak, bulunduğumuz makam buna engel. Kılıçdaroğlu ve küfürbaz partisi, bizim ahlakımıza güvendikleri için bu kadar pespaye bir dil kullanıyorlar. Bizim bu seviyeye gelmeyeceğimizi bildikleri için bu şekilde saldırıyorlar. Şunu herkes bilsin ki bu ülkede sistem değişikliğine karar verecek olan sadece ve sadece milletimizdir. Milletimiz, Kılıçdaroğlu’nun iç savaş tehditlerine pabuç bırakmayacak sağduyuya sahiptir. "
 

Yorumlar