Kılıçdaroğlu'nun 'kanlı' sözlerine soruştuma

Başkanlık sisteminin ancak 'kan dökülerek' getirileceğini savunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma açıldı

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun 'kanlı' sözlerine soruştuma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkanlık sisteminin ancak 'kan dökülerek' getirileceğini savunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlattı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TOBB Genel Kurulu'nda dün yaptığı konuşmada, başkanlık sisteminin gelmesi halinde kan döküleceği tehditlerinde bulunmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında, “Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz“ şeklindeki sözleri nedeniyle soruşturma başlattı. TOBB Genel Kurulu'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemini istemediklerini belirterek şunları söylemişti: "Anayasa darbe hukukuyla beraber ele alınacaksa, Anayasayı değiştirelim. 'Darbe hukuku kalsın, biz bu anayasayı değiştirelim.' Ne için? 'Başkanlık sistemini getireceğiz.' Nasıl bir başkanlık sistemi? Bir kişi konuşacak, Türkiye susacak. Bir kişi konuşacak, hakim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Bir kişi konuşacak, istediği adam hapse girecek. Neymiş? Böyle başkanlık sistemi. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz."

 

Yorumlar