Kılıçdaroğlu: Ne yaparsan yap senin karizman çizildi kardeşim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Ne yaparsan yap senin karizman çizildi kardeşim.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Ne yaparsan yap senin karizman çizildi kardeşim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Ne yaparsan yap senin karizman çizildi kardeşim. Seni artık bu ülkede kimse adam yerine koymuyor." dedi. Partisinin seçim çalışmaları kapsamında Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, "Başbakan Kemal" sloganı üzerine, "Sizin oylarınızla önümüzdeki seçimlerden sonra Sarunanlı'ya başbakan olarak geleceğim, çünkü ben bu ülkeyi seviyorum, insanımı seviyorum. Herkesin kazanmasını istiyorum, herkesin cebi para görsün istiyorum, sadece başçalanın değil. Vatandaş zenginleşecek, siz para göreceksiniz." şeklinde konuştu.

Meydanlarda Başbakan Erdoğan'a yönelik sözlerinden dolayı aleyhinde dava açıldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Sanki ben ondan korkacağım. Ya ayakkabı kutusundan sen korkuyorsun. Senden korkar mıyım? Küçük gençlerimizden, çocuklarımızdan korkuyor. Twitter'ı yasaklıyor, gençler düşüncelerini açıklamasınlar diye. Sen milleti soyan adamsın, aile boyu yolsuzluk yapan adamsın, kul hakkı yiyen adamsın. Kusura bakmayın, ben onu adam yerine koymuyorum ama lafın gelişi adam diyorum, çünkü adam gibi adam evlatlarına çalışmaz, millete çalışır, milletine yalan söylemez. Yalancıdan başbakan olur mu, hırsızdan başbakan olur mu? Hem hırsız hem yalancıdan başbakan olur mu? O zaman kararımızı verdik demektir. Ayın 30'unda sandığa gideceğiz. El ele, kol kola, omuz omuza, barış havası içinde gideceğiz ve haramilerin iktidarını yerle bir edeceğiz. Mustafa Kemal'in sürdürdüğü idealin peşinden gideceğiz. Türkiye'yi namuslu, temiz, halkına hesap veren bir siyasete teslim edeceğiz. Hanımlar, bahar ayı. Siz evde temizlik yaptınız, şimdi sıra geldi Türkiye'de temizlik yapmaya. Süpürgeyi alacağız, süpüreceğiz. Malum, kadın elinin değdiği yerde kirlilik olmaz, temizlik olur. Hanımlar hep beraber, eşlerinizi yanınıza alacaksınız, gideceksiniz ve bu iktidarı biz temizleyeceğiz ve süpüreceğiz Türkiye'den." dedi.

Saruhanlı'nın üzümünün meşhur olduğunu ancak İran'dan üzüm getirildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kim getirdi? Malı kim götürdü? Başçalan. Ya bırak bu ülkenin köylüsü biraz para kazansın, üç beş kuruş kazansın. 'Hayır.' diyor, 'O kazanmasın, İranlı kazansın.' diyor. Neden? Rıza Sarraf'ı biliyorsunuz değil mi? Dört bakan, bir başçalan; parola bu, öyle işaret ediyordu. Dört bakanı rüşvetle satın alan bir Rıza Sarraf var." diye konuştu. 17 Aralık'ta dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen konuşmaya da değinen Kılıçdaroğlu, "Dünyanın hangi ülkesinde bir içişleri bakanının oğlunun evinde, 1 milyon nakit para olur? AK Parti'ye oy verenlere sesleniyorum, elinizi vicdanınıza koyun, öyle oy kullanın. Bu para helâl mi, haram mı? Ben de haram olduğunu biliyorum. Helâl olsa götürür bankaya yatırır. Niye yatırmasın? Öğrenmesin kimse, bilmesin diye yapıyorlar bunu. Oyumuzu kullanırken helâle mi ortak olacağız, harama mı ortak olacağız? O zaman Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygıdeğer vatandaşlarımıza sesleniyorum; hükümeti eleştiriyorum, çünkü kul hakkı yediler, yalan söylediler. Geldiler dediler ki, 'Bize oy verin, yolsuzluğu önleyeceğiz, yoksulluğu önleyeceğiz, yasakları kaldıracağız, güzel bir Türkiye yapacağız.' Verdikleri sözü tuttular mı? Millete yalan söylediler. En başta kendisi; ne diyordu, '17 Aralık'ta paralel devlet bize darbe yaptı.' diyor. Arkadaş, senin bakanının koluna 700 milyarlık saati paralel devlet mi taktı? Senin bakanlarının çocuklarının yatak odalarına yedi kasayı paralel devlet mi koydu, içine milyonlarca doları, euroyu paralel devlet mi yerleştirdi? Rıza Sarraf'ın uçağıyla, haram parayla seni umreye paralel devlet mi gönderdi? Bu soruların hiçbirine cevap verebilmiş değil." dedi.

Vatandaşlardan bölünmemelerini isteyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Hepinizi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin çatısı altında bekliyorum. Eskiden bölünmeler vardı, şimdi yok. Yeni bir proje uyguluyoruz siyasette, Atatürk'ü seven, vatanını seven, ülkesini seven, bayrağını seven herkesi CHP çatısı altında bekliyoruz. Gün ayrışma deği, birleşme günü. MHP'den, DYP'den tüm temiz insaları CHP çatısı altına aldık, hepsi şu anda bizde siyaset yapıyorlar. Bu ülkeyi hırsızlardan kurtarma zamanı. Bu ülkeyi, gönderinde al bayrağın şanıyla dalgalanacağı bir ülke haline getirme zamanı. Bunu yapabilirsek Türkiye'yi yeniden eski görkemli günlerine kavuşturabiliriz. Bu başçalanın hiç işsizlikten bahsettiğini duydunuz? Bu ülkede işsizlik yok mu? Çünkü onların çocukları işsiz değilken ona göre işsizlik yok." şeklinde konuştu.

Meydanda atılan, "Twitter'ı kapatan, gücünü dolardan alan, başçalan Recep Tayyip Erdoğan" sloganına dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu, "Eyvallah, doğru söylüyorsun. Dünyanın neresine giderse gitsin, onun unvanı bu. Benim üzüldüğüm bu. Neden bir ülkenin başbakanı, meydanlarda hırsız olarak tanımlanır? Artık onun o koltukta oturmaması lazım. Şunu yapsaydı, emin olun yanında olurdum; 17 Aralık operasyonu olduğu zaman şunu deseydi, 'Kardeşim rüşveti ister oğlum yesin, ister bakanlar, sonuna kadar gideceğim ve hesabını soracağım.' Vallahi derdim bravo, işte başbakan dediğin böyle olur. Ne yaptı? Üzerini örtmeye, kapatmaya çalışıyor. Polisleri, emniyet amirlerini sürdü, savcıları değiştirdi, hakimleri değiştirdi. Sanıyor ki ben bunu kapatacağım. Ya bunu kapatacak ben henüz dünyada üretilmedi." dedi. CİHAN

Yorumlar