Kılıçdaroğlu'na bir tepki de MHP'den

Kılıçdaroğlu'nun 'Kan dökmeden başkanlık sistemini getiremezsiniz' şeklindeki sözlerine MHP'den de tepki geldi

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'na bir tepki de MHP'den
MHP Grup Başkanvekili Akçay, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine ilişkin sözlerini, "Talihsiz, hiç arzu etmediğimiz sözler. Bu sözleri kabul etmek mümkün değil" şeklinde değerlendirdi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM’de basın toplantı düzenleyerek açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Böyle bir başkanlık ancak kanla gelir" sözlerini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Akçay, şunları kaydetti:

"Bu sözleri ilk duyduğumda rahmetli Erbakan'ın 'Kanlı mı kansız mı olacak' sözü aklıma geldi. Bu sözler talihsiz, hiç arzu etmediğimiz sözlerdir. Bu sözleri kabul etmek mümkün değil. Sayın Kılıçdaroğlu'nun da arzu ettiğini düşünmem. Bu tür ifadelerden özenle kaçınmamız gerekir. Bilhassa her gün her saat güvenlik güçlerimize saldırıların olduğu, kanlarımızın döküldüğü, şehitlerimizin verildiği, yaralılarımızın olduğu bir ortamı yaşıyoruz. Ancak başta Cumhurbaşkanı, ülkeyi yönetenlerin, muhalefetin, toplumu ayrıştırıcı, kamplaştırıcı tutum ve söylemlerden özenle kaçınması gerekir. Bizim ayrışmaya değil birliğe, bütünlüğe, kenetlenmeye ihtiyacımız olduğu günlerdeyiz."

Akçay, "MHP nasıl bir hükümete 'evet' diyor?" sorusuna ise "24 saat sonra ne olacağını öngörmemiz mümkün değil. İstikrar bozuldu. Ülkemizin içinden geçtiği zor günlerde 'önce ülkem sonra partim ve ben' anlayışımızın somuta indirgenmiş halidir. Bugünden yarına somutlaştırmak mümkün değil. MHP duruşunu netleştirmektedir" karşılığını verdi.

Erkan Akçay, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in son günlerde MHP'ye ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye yönelik yaptığı açıklamalarda "nezaket ve saygı sınırlarını aştığını" ifade etti.
Özel'in "demagoji cezbesine kapılmış, ne dediğini duymayan, okuduğunu ve dinlediğini anlamak istemeyen bir siyasetçi profili çizdiğini" öne süren Akçay, "Sayın Özel, HDP'nin gensorularını savunmakta, bizi HDP'ye destek vermemekle itham etmektedir. CHP'li Özel, MHP'nin HDP'ye karşı tavrından neden rahatsızdır Sayın Özel, siz HDP'nin grup başkanvekili misiniz Rozetinizde CHP amblemi var ama gönlünüzde ve zihninizde HDP mi var Neden HDP'yi savunma gayreti içerisindesiniz?" dedi.

"Bir zamanlar ülkenin birliği ve bütünlüğü noktasında dimdik ayakta duran CHP'yi bugün HDP ile aynı noktada buluşturan ve PKK'nın taleplerine aracılık eder hale getiren nedir " diye soran Akçay, "Genel Başkan'ımız bir asalet ve saygı sembolüdür. Neymiş Genel Başkan'ımız Genel Kurul salonunda ceketini ilikleyip Cumhurbaşkanı'na selam durmuş. GenelBaşkan'ımızı henüz ceketinin düğmeleri açıkkenbir Allah'ın kulu görmedi. Asil ve saygılı bir duruş neden eleştirilir Sizde hiç gelenek, görenek, adap, saygı kalmadı mı Şimdi buradan Sayın Özel'e selektör yapıyorum: Anlaşılan CHP'yi kıskançlık krizleri sarmaya başlamıştır" diye konuştu. 

"MHP'NİN DERDİ SİZİ Mİ GERDİ?"

Akçay, terörle mücadelenin kesintiye uğramasını istemediklerini vurgulayarak, Hükümete desteklerinin bu kapsamda olduğunu bildirdi. Akçay, "Hükümete verdiğimiz ve vermeyi arzu ettiğimiz destek terörle mücadele eksenlidir. Ülkemizin iç çatışmaya sürüklenmesini istemiyoruz. Kesintisiz ve şartsız desteği de ihtiyaç olması halinde vereceğiz. Öküzün altında buzağı aramaya gerek yok. Çok netiz. MHP başkanlığa karşıdır. Geçmişte ne söylediysek bugün de aynı şeyi söylüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Partili cumhurbaşkanlığının sağlıklı bir çözüm olmadığını, bu sistemin cumhurbaşkanını herkesin cumhurbaşkanı olma konumundan uzaklaştıracağını savunan Akçay, "Cumhurbaşkanı tüm milletin cumhurbaşkanıdır. Eğer partili cumhurbaşkanı olursa o zaman sadece onu seçen yüzde 52'nin cumhurbaşkanı haline gelir. Partili cumhurbaşkanını kabul etmemiz mümkün degildir. Pazarlık içinde değiliz. Hiçbir AKP'liyle görüşmedik. CHP'li Özel muhalefete muhalefet etmeyi bıraksın, muhalefetini iktidar partisine yöneltsin. MHP'nin derdi siz mi gerdi?" dedi.

Yorumlar