Kılıçdaroğlu: Musul’daki 28 Türk şoförün, 8'inden haber alınamıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD tarafından işgal edilen Musul’da alıkonulan 28 Türk şoföründen 20’sinin Musul yakınında bulunduğunu, 8 şoförden ise şu ana kadar haber alınamadığını açıkladı.Kemal Kılıçdaroğlu,...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Musul’daki 28 Türk şoförün, 8'inden haber alınamıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD tarafından işgal edilen Musul’da alıkonulan 28 Türk şoföründen 20’sinin Musul yakınında bulunduğunu, 8 şoförden ise şu ana kadar haber alınamadığını açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i parti genel merkezinde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Musul’un IŞİD tarafından işgal edilmesinin ardından rehin alınan Türk şoförleri ile ilgili bir gelişmenin yaşanıp yaşanmadığının sorulması üzerine, Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin başkanı ile görüştüğünü ifade ederek, 28 TIR’dan 20 şoförün Musul yakınında bulunduğunu ve 8 şoförden şu ana kadar haber alınamadığını aktardı. Kılıçdaroğlu, “İlk kez Türk şoförleri Musul’a gidiyorlar ve orada sorunla karşılaşıyorlar. Ben yakından izlemeye çalışıyorum. Sayın Loğoğlu’da gelişmeler hakkında bilgi verecek. Dışişleri Bakanlığı bu konuda ne yapıyor, diye. Bana sorarsanız onu bilmiyorum. Dışişleri Bakanlığı’nın oradaki gelişmeleri yakından izlemesi gerekiyor. Musul-Kerkük bizim için çok önemli. Oradaki siyasal gelişmenin Türkiye’yi etkileyeceği çok belli. Türkiye’nin kendi ulusal çıkarlarını korumasını arzu ediyorum. Ama Ahmet Davutoğlu’nun böyle bir kapasitesi var mı, diye sorarsanız açık yüreklilikle şunu ifade edebilirim: Davutoğlu’nun kapasitesi yok. Beni üzen noktada bu.” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada ise büyük ölçüde Perinçek ile görüşlerinde paralellik olduğunu ifade ederek; “Cumhuriyeti savunmak, güzel bir Türkiye’yi inşa etmek için görüş birliğimiz var. Cumhurbaşkanlığı konusunda kendisini ve arkadaşlarının görüşlerini aldık. Yürekte teşekkür ediyoruz. Son derece güzel samimi bir toplantı gerçekleştirdik.” diye konuştu.

PERİNÇEK: GÖRÜŞ BİRLİĞİMİZ VAR

Doğu Perinçek ise Kılıçdaroğlu ile güzel ve verimli bir görüş alışverişi yaptıklarını anlatarak, cumhuriyeti ve vatanı korumak, çağdaş Türkiye oluşturmak konularında görüş birliğinde olduklarını saptadıklarını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar