Kılıçdaroğlu: Milli irade Yalova'da rüşveti kabul etmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova'da milli iradenin rüşveti kabul etmediğini belirterek, Yalovalıların onurlu ve dik durduklarını söyledi ve teşekkür etti. "Gezi sırasında bir diktatör bozuntusunun karizması çizildi." diyen...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Milli irade Yalova'da rüşveti kabul etmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova'da milli iradenin rüşveti kabul etmediğini belirterek, Yalovalıların onurlu ve dik durduklarını söyledi ve teşekkür etti. "Gezi sırasında bir diktatör bozuntusunun karizması çizildi." diyen Kılıçdaroğlu, "Ne kadar çok insan ölürse o kadar zevk alıyor. Kandan, şiddetten bu kadar zevk alan bir başka politikacı yoktur herhalde 21. yüzyılda. Bir iç savaş çıkarmayı bile göze aldı." dedi.

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Kılıçdaroğlu, sözlerine, 51 yıl önce bugün hayatını kaybeden Nazım Hikmet'ten 'Vasiyet' adlı şiiri okuyarak başladı. Ona vatan haini dendiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Hikmet'in verdiği cevabı aktardı. Sanatçıların her dönem acı çektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, bedel ödemeden kaçınmadıklarını ifade etti.

"NAZIM HİKMET GEZİ PARKI'NDA BİR ÇINAR AĞACININ ALTINDA OLMALI"

Kılıçdaroğlu, "Nazım Hikmet, ne söylerlerse söylesinler bir vatanseverdir. O bir vatan ve özgürlük şairiydi. Elbette bedeller ödedi." diye konuştu. Nazım Hikmet'in vasiyetinin yerine getirilmesi için vatana ne olursa olsun getirilmesi gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, yerinin ise Gezi Parkı'nda bir çınar ağacının altında olması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, çünkü Gezi eylemlerini anlatan en güzel şiirin Nazım Hikmet'e ait olduğunu ifade etti.

Hikmet'i rahmetle anan Kılıçdaroğlu, sözü Gezi Parkı'nın yıl dönümüne getirdi. Yasakların o gün getirildiğini belirten Kılıçdaroğlu, özgürlüklerden neden korkulduğunu sordu. Başbakan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bir ülkenin başbakanına yalan söylemek yakışır mı? Yine söylüyorum yalancıdan başbakan olmaz." şeklinde konuştu.

"KANDAN ŞİDDETTEN ZEVK ALIYOR"

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Gezi sırasında bir diktatör bozuntusunun karizması çizildi. Ve bunu içine sindiremedi ve hala içinde bir kin var. Ne kadar çok insan ölürse o kadar zevk alıyor. Kandan, şiddetten bu kadar zevk alan bir başka politikacı yoktur herhalde 21. yüzyılda. Bir iç savaş çıkarmayı bile göze aldı. Camide içki içiyorlar dedi. Niye bunu söylüyor, insanları birbirine düşürmek için. Başörtülü bacıma saldırdılar dedi. Gerçek ortaya çıktı ki böyle bir şey yok. Merak ediyorum, iç çatışma olsaydı, yüzlerce inan ölseydi ne kazanacaktı acaba. Hep söyledim, söyleyeceğiz, yalancıdan Başbakan olmaz."

Gezi eylemlerine de katılan Rize İkizdere ilçesinden Havva Bir adlı kadından bahseden Kılıçdaroğlu, suyuna sahip çıkmak isteğini belirterek, başına gelenleri anlattı. Fotoğraflar gösteren Kılıçdaroğlu, "Baş örtülü bacımıza saldırdılar diyordu. Başörtülü bacımızı ne hale getirdiklerini görüyor mu?" şeklinde konuştu. "Bir diktatör bozuntusuna karşı ortak mücadele gerekiyor." diyen Kılıçdaroğlu, hiç çıkıp Başbakan'ın "Başörtülü bacıma saldırıyorlar" demediğini, rahatının yerinde olduğunu ifade etti.

"GÖRMEZ'İN AÇIKLAMASI ÖNEMLİ AMA GEÇMİŞ"

"Bir ülkenin Başbakanı kendi vatandaşına tokat atıyorsa, çıkıp özür dilemesi lazım. Dilemiyorsa o koltukta oturmaması gerekiyor." diyen Kılıçdaroğlu, bütün baskılara karşı direneceklerini ve özgür Türkiye'yi yeniden inşa edeceklerini kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in, Soma olayının ardından yaptığı açıklamayı aktaran Kılıçdaroğlu, bu açıklamaların bütün camilerde okutulması gerektiğini söyledi. Bunların çok önceden söylenmesi gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, felaket yaşanmadan önce bu sözlerin söylenmesi gerektiğini kaydetti. Yaşanan bazı hadiseleri hatırlatan Kılıçdaroğlu, Görmez'in açıklamasından sonra, "Merak ettim bu açıklamadan sonra 'cübbeni çıkar gel, siyasete gir' diyecek mi, ama demedi." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, Görmez'in bu açıklamasını değerli ve çok önemli bulduklarını kaydetti.

"MOR RENGİNİN TÜM TONLARINI BAŞBAKAN'IN YÜZÜNE BAKARAK GÖREBİLİRSİNİZ"

İstanbul'daki yağış sonrası yaşananlara değinen Kılıçdaroğlu, minibüsün denizden yürütüldüğünü söyledi ve olaya ilişkin fotoğraflar gösterdi. Yalova seçimlerine de değinen Kılıçdaroğlu, Yalovalılara yürekten teşekkür ettiğini ifade etti. Milli iradenin rüşveti kabul etmediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Yalovalıların onurlu ve dik durduklarının altını çizdi.

AK Parti'li bir vatandaşın, kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesinden dolayı başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın mitinginde Yalovalıların bir vizyonsuzluk gördüğünü kaydetti. Üstü kapalı pazar yeri yapılacağının vaat edildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, böyle bir vizyonsuzluğa oy verilmeyeceğini ifade etti.

Her türlü karalamaya rağmen teslim olmadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Yalancıdan Başbakan olmaz" deyince bir partili "Yalancıdan cumhurbaşkanı da olmaz" diyerek karşılık verdi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, "Yalancıdan cumhurbaşkanı hiç olmaz." dedi.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle bitirdi: "Yalova seçimlerinden sonra mor renginin pek çok tonları vardır; bir bakın. Mor renginin tonlarını görmek istiyorsanız Erdoğan'ın yüzüne bir bakın, tüm tonları orada göreceksiniz. Yalancıdan başbakan olmaz ama yalancıdan adam da olmaz."

CİHAN

Yorumlar