Kılıçdaroğlu: Merak ediyorum 'hırsız var' denilince niye 'O' akla geliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin temiz siyasete ihtiyacının bulunduğunu ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Merak ediyorum 'hırsız var' denilince niye 'O' akla geliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin temiz siyasete ihtiyacının bulunduğunu ifade etti. Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde düzenlenen mitingde partilileri hitap eden Kılıçdaroğlu, “Efendim, Manisa’da bir üniversite öğrencisinin çantasına (polis) bakıyorlar. Açıyorlar içinde bir bez pankart. Üstündü hırsız yazıyor. Polis alıyor ‘Sen Başbakana hakaret ettin’ diyor. Ben merak ediyorum hırsız var denilince niye 'O' akla geliyor? Eğer hırsız var dediğimiz zaman O'nun adı (Başbakan) akla geliyorsa, bu ülkenin yönetiminde bir sorun var demektir. Bu ülkenin temiz siyasete ihtiyacı var, demektir.” dedi.

Siyasetin temiz adamların işi olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, siyasetin aynı zamanda halka hesap verme işi olduğunu hatırlattı. “Siyast cebi doldurma değil” diye devam eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Eğer siyasette siyasetçi zengin olursa, bilin ki halk fakirleşir. Halk zenginleşirse bilin ki o ülkede temiz siyaset vardır. Size, çocuklarınıza, ülkenin geleceğine sözüm var: Temiz siyaseti getireceğim. Düzgün siyaseti getireceğim. Kul hakkı yiyenlerden hesabını soracağım.”

Başbakanlık koltuğunda ancak temiz adamların; halkına hesap vermeyi namusu görebilenlerin oturabileceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Eğer, Başbakanlık koltuğunda oğlunun evinde 1 milyon Euro tutan bir adam oturuyorsa, başbakanlık koltuğunda ‘oğlum paraları sıfırlayın’ diye talimat veren bir adam oturuyorsa, eğer başbakanlık koltuğunda ‘Oğlum Bilal sen bu parayı tek başına dağıtamasın, sıfırlayamasın kardeşini gönderiyorum; ağabeyini enişteni, amcanı çağır, ancak beraber dağıtabilirsin’ diyorsa o başbakanın o koltukta bir gün oturmaması lazım.” ifadelerini kullandı.

“Başbakan Kemal” diye slogan atan partililere CHP lideri, “İnşallah o da olacak. İnşallah bir daha ki seçimlerde Ceyhan’a Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı olarak geleceğim. Sizin sayenizde, Allah’ın sayesinde geleceğim, inşallah. Hiçbir zaman cebimi doldurmak için, çalmak, çırpmak için; asla buna izin vermeyeceğim. Çalandan, çırpandan hesabını soracağım. Kim olursa olsun. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak benim için onurlu bir görevdir.” karşılığını verdi.

Kendilerini halka adamış bir siyasal anlayıştan geldiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, alınteri, üretim ve emekten yana olduklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “İstiyoruz ki bu ülkede herkesin işi, gücü olsun. Herkes akşam eve kazandığı helal ekmeği getirsin. Her evde mutluluk; ülkede barış olsun. CHP iktidarında mazotun litresi çiftçi için 1.5 lira olacak. Ev kadınlarına sözüm var. Geliri asgari ücretin altında olan her evin aile sigortası olacak. Her evde huzur ve bereket olacak. Kaç yıldır yurt sorunu çözülemedi. Size sözüm var: En geç iki yıl içinde üniversitelerin yurt sorunu asla olmayacak. Çocuklarınız güven içinde üniversiteyi okuyacak. Esnafa sözüm var: Siz çalışıyorsunuz, üretiyorsunuz; emekli oluyorsunuz. Priminizi yatırdığınız halde aldığınız aylıkla geçinemiyorsunuz. Sizin emekli aylıklarınızdan yüzde 15 sosyal güvenlik destek pirimi kesiliyor. Söz; CHP iktidarından esnafın emekli aylığından hiçbir kesinti olmayacaktır."

Mitingde bir partilinin üstünde AKP yazılı kutuyu tuttuğun gören Kılıçdaroğlu, "Bir kardeşimiz kutu gösteriyor. Üstünde AKP…Ayakkabı kutusu partisi değil mi?" açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar