Kılıçdaroğlu: Kürecik Radar İstasyonu durdurulsun

Cumhurbaşkanı seçiminde çatı aday olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek turları kapsamında İzmir’de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak Çandarlı beldesinde vatandaşlara hitap etti. Otobüsten halkı...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Kürecik Radar İstasyonu durdurulsun

Cumhurbaşkanı seçiminde çatı aday olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek turları kapsamında İzmir’de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak Çandarlı beldesinde vatandaşlara hitap etti. Otobüsten halkı selamlayan Kılıçdaroğlu, “Ekmek için Ekmeleddin diyeceğiz. Huzurlu bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Huzurun adresi Ekmeleddin İhsanoğlu. Buna bütün samimiyetimle inanıyorum. Bilgisi, birikimi, dünyadaki ağırlığı, kişiliği, her şeyiyle bizim cumhurbaşkanımız olacak birisi. Gazze’yi görüyoruz, gencecik çocuklar, küçük çocuklar öldürülüyor. Şimdi ben Erdoğan’a seslenmek istiyorum; sen gerçekten Filistin olayını çözmek istiyorsan, Malatya’daki Kürecik İstasyonu’nu kapatacaksın. Kapatabilir mi? Ben de biliyorum kapatamaz ama söylüyorum. Eğer Türkiye’nin Ortadoğu’da ağırlığı olacaksa o ağırlığın merkezi Ekmeleddin İhsanoğlu’dur.” dedi.

Cumhurbaşkanının tarafsız ve bütün siyasi partilere eşit mesafede olması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “İhsanoğlu, Filistin davasında tarafları barıştıran, Kudüs Yıldızı nişanına lâyık görülen tek Türktür. Sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız. Bu ülkeye lâyık olan herkesin saygınlığını kazan kişiyi, 10 Ağustos’ta koltuğa oturtacağız. Sizler sadece beni dinlemeyin, siz de konuşun, siz de yurttaşlara anlatın. Türkiye’nin içinde bulunduğu koşulları anlatın. Hepimiz konuşmak zorundayız. Sizin de göreviniz var. Ben çalışacağım, siz de çalışacaksınız. Hepimizin üzerine düşen bir görev var. Sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. Söz mü?” diye seslendi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, daha sora Bergama Belediyesi'ne geçti. Burada İsrail’in Gazze saldırısına değinerek, “İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı operasyonla orada can kayıplarının artmasına, biz de derin bir endişe ve kaygıyla bakıyoruz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ivedilikle toplanması ve ateşkesi sağlaması gerekiyor. Sayın Mahmud Abbas’ın Türkiye’ye davet edilmesi ve ondan bilgi alınması, sorunun çözümüne yetmemektedir. AKP hükümeti, özellikle de Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda daha kararlı tavır takınmak ve Kürecik İstasyonu’nun faaliyetlerini durdurmak zorundadır. Eğer bunu durdurmuyorsa söylediği sözlerin hiçbirisinin geçerliliği yoktur. Filistinlilerin yanındaysan, Gazze’de yaşananlara üzülüyorsan atacağın ilk adım, Kürecik Radar İstasyonu’nun faaliyetlerini keseceksin. Eşzamanlı oradan alınan bütün bilgiler, İsrail hükümetine aktarılmaktadır. Bunu yapıyorsan eyvallah, diyeceğim ki, 'Recep Tayyip Erdoğan, gerçekten Filistinlilerin yanında ve Gazze operasyonlarını kesecek.' Bunu yapmıyorsan, söylediklerini hiçbir anlamı yoktur.” şeklinde konuştu.

Belediye ziyaretinin ardından otobüs üzerinden halka seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos’ta sandığa gitmeleri için söz istedi. CİHAN

Yorumlar