Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yemenin büyük bir günah olduğunu öğrenecekler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Çankaya Belediyesi başkan adayının tanıtımında yaptığı konuşmada, AK Partililer için, “Kul hakkı yemenin de büyük bir günah olduğunu öğrenecekler.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yemenin büyük bir günah olduğunu öğrenecekler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Çankaya Belediyesi başkan adayının tanıtımında yaptığı konuşmada, AK Partililer için, “Kul hakkı yemenin de büyük bir günah olduğunu öğrenecekler.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Çankaya Belediyesi başkan adayının tanıtımında konuştu. Çankaya Belediye başkan adayı Alper Taşdelen ile Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş’ın ardından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, konuşmasında AK Partili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, partililerden destek vermelerini istediği Mansur Yavaş’ın, belediye başkanı olması halinde su ve toplu ulaşım ücretlerinde indirim olacağı vaadini anlattı. “Şimdi ayrışmanın zamanı değil, birlik olmanın zamanı.” diyerek partililere seslenen Kılıçdaroğlu, Melih Gökçek için de “Bıkmadınız mı artık? Ben bıktım, biliyorum ki siz de bıktınız.” ifadelerini kullandı.

Sık sık “her yer rüşvet her yer yolsuzluk” sloganlarının atıldığı salonda yolsuzluklara da değinen Kılıçdaroğlu, AK Partililer için, “Kul hakkı yemenin de büyük bir günah olduğunu öğrenecekler.” diye konuştu.

"AKŞAMLARI KABUS GÖRÜYOR"

Melih Gökçek için eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu, “Biliyorum onun gözü uyku görmüyor, akşamları kabus gördüğünü de biliyorum. Ne kadar borçlandırdığını da biliyoruz.” diye ifade etti. Ama bununla birlikte Mansur Yavaş’ın hesap vermekten korkmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “O Ankara için çalışacak. Ankara, neden Paris, Londra, Tokyo ile yarışmasın. Ankara’nın temiz, yürekli ve dürüst bir belediye başkanı olmadığı için böyle. Ankara kan kaybediyor.” diye kaydetti.

Konuşmasında İzmir, Ankara ve İstanbul’da yapılan metroların maliyetlerini karşılaştıran CHP Genel Başkanı, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız metro yapıyor. Kilometresi 60 milyona yapıyor, vagonlar dahil. Ankara, vagon hariç kilometresini 100 milyona yapıyor. İstanbul, vagon dahil kilometresi 150 milyon lira. Bu havlu attı, İstanbul da havlu attı. Metro yatırımları büyük yatırımlarmış. Hepsini merkezi hükümet yapıyor.” dedi. Kılıçdaroğlu, Gökçek’e, “Sen 1 metrelik yeni metro yaptın mı?” diye sordu.

İLKLERİ CHP’Lİ BAŞKANLAR YAPTI

CHP’nin yerel yönetimler konusunda hep ilkleri yaşattığını anlatan Kılıçdaroğlu, “Ne kadar ilk varsa onları başlatanlar hep CHP’li başkanlar yaptı. Metro hayallerinde yoktu, kazmayı biz vurduk. Tercihli yolu onlar düşünemezlerdi bile. Bunu ilk uygulayan CHP’li belediye oldu. İlk halk ekmek fabrikalarını da CHP kurdu.” dedi.

Ankara’yı, Türkiye’nin incisi haline getirecekleri sözünü veren Kılıçdaroğlu, partililerden, Mansur Yavaş’a destek olmalarını, salonda atılan “Birleşe birleşe kazanacağız.” sözüyle çağırdı.


CİHAN

Yorumlar