Kılıçdaroğlu: Kim yolsuzluğun üzerine gidiyorsa, onlara destek vereceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk operasyonunu yakından takip ettiklerini belirterek, "Kim yolsuzluğun üzerine gidiyorsa, onlara destek vereceğiz.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Kim yolsuzluğun üzerine gidiyorsa, onlara destek vereceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk operasyonunu yakından takip ettiklerini belirterek, "Kim yolsuzluğun üzerine gidiyorsa, onlara destek vereceğiz. Grubumuzda bir kriz masası oluşturduk. Her haberi yakından takip ediyoruz." dedi.

Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek Şeb-i Aruz törenine katılmak üzere Konya'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin 'yolsuzluk ve rüşvet operasyonu'na ilişkin sorularını cevaplandırdı. Olayı yakından takip ettiklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Her operasyonu, her haberi yakından takip ediyoruz. Bu kez kapsam oldukça geniş. Bu nedenle grubumuzda bir kriz masası oluşturduk. Vekillerimiz takip edecek. Deniz Feneri savcılarının başına gelen inşallah bu savcıların başına gelmez." dedi.

"Rahmetli Uğur Mumcu, 'Katil katildir. Katilin sağcısı solcusu olmaz' derdi diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Yolsuzluk yapan kimse onun üzerine gitmek zorundayız. Böyle mi oldu olay, şöyle mi oldu? Varsa bilgi, doküman göreceğiz, isteyeceğiz. Kim yolsuzluğun üzerine gidiyorsa, kul hakkı yiyenlerin üzerine gidiyorsa onlara destek vereceğiz. CHP'nin görevi zaten bu. Bize her türlü eleştiri gelebilir, ama hiç kimse CHP'ye şu eleştiriyi getiremez; CHP'liler kul hakkı yiyor diyemez. Bu konuda çok hassasız, çok duyarlıyız.” CİHAN

Yorumlar