Kılıçdaroğlu: Kendimi zor tutuyorum, bu nasıl bir insan yahu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi. Başbakan’ın söylemleri yüzünden bir sabah kahvaltısını bile huzurlu yapamadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Öfkeli bir adam var, çıkıp konuşuyor....

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Kendimi zor tutuyorum, bu nasıl bir insan yahu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi. Başbakan’ın söylemleri yüzünden bir sabah kahvaltısını bile huzurlu yapamadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Öfkeli bir adam var, çıkıp konuşuyor. Terbiye sınırlarını zorluyor. Nasıl yapabiliyor? Kendi ailesini, kendi çocuklarını yolsuzluklarına ortak ediyor. Nasıl bir insan oldu? Emin olun anlamakta zorluk çekiyorum.” dedi.

Kılıçdaroğlu, Eskişehir'de, CHP'li belediye başkanları ile bir araya geldiği toplantıda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, Başbakan Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi. Başbakan’ın söylemlerinin insanın huzurunu kaçırdığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "Emin olun bir sabah kahvaltısını bile huzurla yapamıyoruz. Huzura ihtiyacımız var. Öfkeli bir adam var, çıkıp konuşuyor. Terbiye sınırlarını zorluyor. Nasıl yapabiliyor? Kendi ailesini, kendi çocuklarını yolsuzluklarına ortak ediyor. Nasıl bir insan oldu? Emin olun anlamakta zorluk çekiyorum. Emin olun isyan etmemek için kendimi zor tutuyorum. Nasıl bir insan bu? Yüreği var mı acaba? İnancı var mı acaba bu insanın? Dini, imanı var mı bu insanın acaba, merak ediyorum? Bir insanın ekmeğini elinden almak var mı acaba? Bir yoksulun elinden ekmeğini almak var mı acaba? Nasıl bir insan bu?”

“ÜLKEYİ YÖNETTİĞİNİN FARKINDA BİLE DEĞİL AMA ÇIKIP KAHRAMANLIK EDEBİYATI YAPIYOR”

“Nasıl bir toplumda yaşıyoruz? İsyan etmemek mümkün değil. Bana da sizlere de görev düşüyor.” diyen Kılıçdaroğlu, “Doğu, Batı, Güney, Kuzey ayrımı asla yapmayacağız. Bir ülke düşünün arkadaşlar. Ortadoğu bataklığına sürüklüyorsunuz bu ülkeyi. Bir bataklığa sürüklüyorsunuz. Ve çıkıyorsunuz bir kahramanlık edebiyatı yapıyorsunuz. Sanki Musul'daki Türk bayrağını biz indirmişiz. Ülkeyi yönettiğinin farkında bile değil. Kavgayla bir ülke yönetilmez. Bir ülke sevgiyle, akılla, mantıkla yönetilir. Ortak akılla yönetilir.” diye konuştu.

"ÖZAL’A GECE 02.00'DE 'BU YANLIŞTIR' DİYE İTİRAZ EDERDİK, O DA 'BU BENİM HOŞUMA GİDİYOR' DERDİ"

Bürokraside görev yaptığı yıllarda pek çok başbakanla tartıştığını kaydeden Kılıçdaroğlu, rahmetli Turgut Özal ile ilgili yaşadığı bir anıyı anlattı. Kılıçdaroğlu, “Gece sabaha karşı saat 02.00'de rahmetli Turgut Özal ile dişe diş mücadele ettiğimizi biliyorum. İtiraz ederdik ‘bu yanlıştır’ diye. Ve rahmetli şunu söylerdi; 'Siz itiraz ediyorsunuz, bu benim hoşuma gidiyor." Çünkü biz hep ülkenin çıkarlarını savunduk. Bu ülkenin insanlarının çıkarlarını hep savunduk. Siyaseti de bu anlayışla yapıyoruz. Belediye başkanlığını da bu anlayışla sizler yapıyorsunuz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar