Kılıçdaroğlu: Kaba kuvvet, şiddetin, siyasal yarışta yeri yoktur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP'ye yapılan saldırıyı şiddet ama şiddetle kınadıklarını belirterek "Kaba kuvvet, şiddet siyasal yarışta yeri yoktur.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Kaba kuvvet, şiddetin, siyasal yarışta yeri yoktur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP'ye yapılan saldırıyı şiddet ama şiddetle kınadıklarını belirterek "Kaba kuvvet, şiddet siyasal yarışta yeri yoktur." dedi.

Partisinin Meclis Grup toplantısında Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti'den CHP'ye katılan 60 kişi adına 4 kişiye rozet taktı. "Her gün neredeyse bir önceki güne rahmet okutuyor." diyen Kılıçdaroğlu, TÜBİTAK raporu ile davanın çöktüğünü söyledi. O kişilerin birgün bile hapiste tutulmalarının demokrasi ve hukuk ayıbı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, derhal serbest bırakılmalarını istedi.

Bir kumpas kurulmuşsa bununla ilgili çalışma çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, adaletin sağlanıp bunun bitirilmesi gerektiğini belirtti. Sözü İstanbul'da MHP seçim bürosuna yapılan silahlı saldırıya getiren Kılıçdaroğlu, "Şiddet, bu yarışta olmaz. MHP'nin Esenyurt'ta bir seçim bürosu açılışı var ve bir saldırı var. Bir vatandaşımız hayatını kaybediyor. Şiddet, ama şiddetle kınıyoruz. Hiç kimsenin bir başka siyasal partiyi kaba kuvvetle susturulmasını kabul etmiyoruz. Demokrasilerde, bunun yeri yoktur. Kaba kuvvet, şiddet siyasal yarışta yeri yoktur. MHP'ye başsağlığı diliyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar