Kılıçdaroğlu itiraf etti: Kabahat bizde

CHP Genel Başkanı CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oy oranlarının düşüklüğünün sebebini ziyarete bağladı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu itiraf etti: Kabahat bizde

Elazığ’ın Palu ilçesinde halka hitap eden CHP önderi Kılıçdaroğlu, "Palu’da oylarımız fazla fazla düşük lakin kabahat Palu’da değil, kabahat bizde. Biz gelmedik, oturmadık, çayınızı kahvenizi içmedik" dedi.

Özel uçakla geldiği Elazığ’dan, karayolu ile Palu’ye geçen Kılıçdaroğlu, CHP Elazığ Milletvekili namzet adayı Fevzi Septioğlu’nun babası Ali Rıza Septioğlu’nun babasının kabrini ziyaret etti. Daha sonra ilçe meydanında halka hitap eden Kılıçdaroğlu, Palu’ya siyasal bir konuşma yapmak için gelmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Önce türbeye uğradım. Duamı ettim. Bir şeyi unutmayın ben bu toprakların çocuğuyum. Ben bu toprakların evladıyım. Ben sizden birisiyim. 7 çocuklu bir aileden geliyorum. Annem okuma yazma bilmez. Rahmetli ablam okuma yazma bilmez. Ben 7 çocuk içerisinde üniversiteye giden tek kişiyim. Sizler bu şeklinde yer sofrasında yemeğimizi yerdik, rahmetli annem bir tencere koyardı 7 kardeş kaşıklı yemeğimizi yerdik. İlk pardösüm üniversiteye geldiğim sene oldu. Bingöl’ün Genç ilçesinde okudum ilkokulu, ortaokulu. Palu’dan geçerdik Elazığ’a gitmek için. Elazığ Ticaret Lisesi mezunuyum" diye konuştu.

"PALU’DA OYLARIMIZIN ÇOK DÜŞÜK OLDUĞUNU BİLİYORUM"

Palu’da oylarının fazla fazla düşük olduğunu bildiğini anlatım eden Kılıçdaroğlu, "Ama kabahat Palu’da değil, kabahat bizde. Biz gelmedik, oturmadık, çayınızı kahvenizi içmedik, derdinizi dinlemedik. Ankara’da oturduk bize oy verin dedik. Bu olmadı. Bu maya tutmadı. Şimdi bakın. Az öncelikle Feyzi erkeğe söyledim. Dedi buraya gelen ikinci umumi başkansınız. Daha öncelikle Süleyman Demirel geldi, şimdi de sen geldin. Süleyman Demirel bu ülkeye kocaman hizmetler vermiş bir kişi. Feyzi bey, buraya Palu’ya kocaman hizmetler eren bir isim. Saygın bira aileden geliyor. Ali Rıza Septioğlu, Allah rahmet eylesin, benim dostumdu. Genel Müdürlük yaptığım devirde açardı telefonu, ’Kılıçdaroğlu sana bir şey söyleyeceğim, bunu yapacaksın,’ ’Emret şeyhim, niye yapmayalım, elbette yapacağız’ derdik. Size sevgi bağı ile bağlıyız. Ben sizlerle haysiyet duyuyorum, gurur duyuyorum. Bu toprakların insanı olduğum için fazla fazla mutluyum, huzurluyum. Beraber olacağız. Bizi birleştiren nedir? Bizi birleştiren berrak ahlaktır. Bizi birleştiren düz olarak adam olmaktır. Bizi birleştiren kul hakkı yememektir. Bizi birleştiren her inanca saygı göstermektir. bizi birleştiren her kimliğe saygı göstermektir. Sizleri seviyorum, sizlere inanıyorum, sizlere güveniyorum. Sizlere hizmet etmek istiyorum, sonuna kadar hizmet etmek istiyorum. Sizlerin bu ülkenin saygıdeğer yurttaşları olduğunu fazla fazla iyi biliyorum. Bu sebeple dedim, buraya hususi bir propaganda için gelmedim. Niyetim de bulunmaz zaten böyle bir propaganda yapmaya. Bir şeyi unutmayın. Ben sizin evladınızım, bu toprakların çocuğuyum. Sizden destek istiyorum. Tarih Palu’dur, Palu tarihtir diyen geçekten de öyledir. İpek yolu üstünde görkemli bir tarihsel olmaktadır Palu’nun. O tarihin hakkı bugüne kadar verilmemiştir: ben size söz veriyorum, o hakkı ben Palu’ya teslim edeceğim. Hepinize en samimi saygılarımı hürmetlerimi sunuyorum. Dualarınızı noksan etmeyin. Size hizmet edeceğim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar