Kılıçdaroğlu: İlla bizim adayımız olsun diye bir derdimiz yok

CNN TÜRK'de 5N1K'ya programına konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanlığı teklifini değerlendirdi. Teklife şaşırmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Sonuçta Sayın Bahçeli kendi...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: İlla bizim adayımız olsun diye bir derdimiz yok

CNN TÜRK'de 5N1K'ya programına konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanlığı teklifini değerlendirdi. Teklife şaşırmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Sonuçta Sayın Bahçeli kendi düşüncesine göre sorunu çözmek için bir çalışma yapmış. Bizim profilimiz herkesi kucaklayan biri. Tartışmamız gereken nasıl bir Cumhurbaşkanı seçilmeli. Bizim için önce nitelikleri önemli." diye konuştu.

Aday açıklamamak bir strateji olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Belli bir zamana ihtiyacımız var. Köşk için aday olmayacağım." ifadelerini kullandı. "Haşim Kılıç, Metin Feyzioğlu, Deniz Baykal, Ümit Boyner ve Sami Selçuk'un Köşk adaylığı için aday olabilirler mi?" sorusuna Kılıçdaroğlu, bütün isimler için 'evet' cevabını verdi.

MHP ve diğer siyasal partiler ile de elbette görüşebileceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "İlla bizim adayımız olsun, bizim adayımıza oy verin diye bir derdimiz yok." değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Sarıgül'ü başarılı bulan Kılıçdaroğlu, "TDH ile CHP'nin kaynaşacağına inanıyorum. Mansur Bey başarılıdır, iyi bir sonuç aldı. Ben onu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görüyorum. Mansur Bey Cumhurbaşkanı adayı olabilir mi? Tabi olabilir. Önümüzdeki süreçte neyin ne getireceğini göreceğiz." dedi.

Seçim öncesinde kurultay düşünmediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "CHP genel seçimlere sizin başkanlığınızda mı gidecek?" sorusuna "Evet" karşılığını verdi.

Önümüzdeki günlerde Erdoğan için Meclis'te soruşturma komisyonu kurulmasını isteyeceklerini açıklayan Kılıçdaroğlu, "Bir Başbakan 'ben temizim' diyorsa, gidip aklanacak." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar