Kılıçdaroğlu ile Balbay Meclis'te bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) makamında, Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda tahliye olan Mustafa Balbay ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu ile Balbay Meclis'te bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) makamında, Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda tahliye olan Mustafa Balbay ile bir araya geldi. 34 yıl 8 ay hapis cezası alan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Meclis'e gazeteci olarak çok defa geldiğini, milletvekili olarak ilk defa geldiğini söyledi.

Mustafa Balbay, 4 yıl 277 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılarak TBMM'ye geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret eden Balbay, Genel Kurul'da yemin edecek. Kılıçdaroğlu, Balbay'ı, partisinin grup başkanvekilleri ile birlikte odasında karşıladı. Balbay ile Kılıçdaroğlu, birbirlerine sarıldıktan sonra Balbay, grup başkanvekilleri ile tokalaştı.

"Akşamki konuşma biraz da duygusaldı. Koşullardaki konuşmayı gerektiriyordu." diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Gelecek biriktirmeniz de bizim için çok önemliydi. Bayağı enerji biriktirdiniz, onu göreceğiz. Sayın Balbay'ın özgürlüğüne kavuşması bizim açımızdan büyük bir mutluluk. Ama bu mutluluğun buruk bir mutluluk olduğunu ifade etmek istiyorum. Sayın Balbay, özgürlüğüne kavuştu ama hala tutuklu milletvekilleri var, tutuklu gazeteciler var, tutuklu avukatlar var, tutuklu belediye başkanları var, askerler var. Baktığınız zaman çok sayıda aydının, ülkenin geleceği için yorum yapan, görüş yapan pek çok insanın hapishanelerde çürüdüğünü görüyoruz. Daha vahim olanı hapishanelerde ölüme yatırılanlar var. Tedavi edilmeyenler var. Türkiye bunları aşmak zorundadır. Dünyaya rezil oluyoruz. Demokrasimiz yara alıyor. Özgürlük söylemlerimiz yara alıyor. Umuyorum Balbay bir başlangıç olur. Türkiye, bu kirliklerinden tümünden arınmış olur."

"Bilmiyorum anımsar mısınız, ben kelimelerle oynamayı çok severdim. Siz de zaman zaman arar takılırdınız." diye sözlerine başlayan Balbay, "Kelimeler, daha doğrusu siyasetle zaman zaman kullanmıştık karşılıklı. Ben çok teşekkür ediyorum. Şahsınızda CHP'nin hem beni milletvekili olarak aday olarak saflarınıza kabul etmesi, beni içeride çok güçlendirdi. Bu tür şeylerin insana verdiği gücü anlatamam. İnsanın yaşaması gerekir. Kendimi çok daha güçlü hissettim. Ayrıca, daha sorumlu hissetim. Sayın genel başkanım ben şu anda hazırım diyorum ve önümüzdeki süreçte de ne düşerse, ben, hem yerel seçimler var devamında, çok çalışacağım. Genel anlamda yerel seçimlerde görev vereceğiniz yerlerde belediye başkan adayının yardımcısı ben olacağım. Hep beraber. Sizin enerjinize yetişemiyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar