Kılıçdaroğlu: Hukukun olmadığı yerde totaliter rejim olur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hukukun çok önemli olduğunu ve herkesin üzerine titiz davranması gerektiğini söyledi. Hukukun olmadığı yerde totaliter rejim olacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, diktatörler dahil hiçkimsenin...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Hukukun olmadığı yerde totaliter rejim olur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hukukun çok önemli olduğunu ve herkesin üzerine titiz davranması gerektiğini söyledi. Hukukun olmadığı yerde totaliter rejim olacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, diktatörler dahil hiçkimsenin güveni olmayacağını vurguladı. Başbakanın CHP'nin cemaatle işbirliği suçlamasına da değinen Kılıçdaroğlu, "Şerefin varsa, çıkarsın bunu belgeleriyle ortaya koyarsın." dedi.

Partisinin Meclis Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, bir toplumda huzur kaynağının herkesin gelir elde etmesi olduğunu ifade etti. Sözü 1 Mayıs'a getiren Kılıçdaroğlu, "Gelinen noktada 1 Mayıs bayram olarak kutlanıyor. Umarım canlar yanmaz, umarım provakasyonlar olmaz, umarım bayramlarını yaşarlar, umarım akşam evlerine huzur içinde dönerler. En büyük arzumuz bu." diye konuştu.

İş kazalarında Avrupa'da birinci, dünyada üçüncü ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, bunun nedeninin araştırılması gerektiğini vurguladı. İş kazalarında 2013 yılında bin 235 kişi ölürken; 2014 yılının ilk üç ayında iş kazalarında 276 kişinin çalışırken hayatını kaybettiğini belirten Kılıçdaroğlu, bin 231 kişiden 59'unun çocuk olduğuna dikkat çekerek insan hayatının bu kadar ucuz olup olmadığını sordu.

"EN BÜYÜK TAŞERON DEVLETİN KENDİSİ"

Çocuk işçilerden hayatını kaybeden Ahmet Yılmaz'ı örnek gösteren Kılıçdaroğlu, 103 kişinin de kadın olduğunu ifade etti. Binlerce on binlerce işçinin hangisinin sigortası, hangisinin sendika hakkı olduğunu soran Kılıçdaroğlu, baskı ve şiddetle bu sorunların çözülemeyeceğini vurguladı.

Yürek yakan bir başka konunun da taşeron işçi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, konuyu gündeme taşıyanın da CHP olduğunu söyledi. Taşeron işçinin adının çağdaş kölelik olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bunun üzerinde daha çok duracaklarını, en büyük taşeronun ise devletin kendisi olduğunu kaydetti. Kamuda taşeron işçi sayısının 660 bin olduğunu ifade etti.

"İHALE YÖNETMELİĞİNİN DEĞİŞTİRİLMESİYLE NÜFUS TİCARETİ YAPILIYOR, RÜŞVET VERİLİYOR"

İhale yönetmeliğinin değiştirilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, ihale karşılığında nüfus ticareti yapıldığını ve rüşvet verildiğini belirterek bir diğer şartın ise havuza kendi medyasının oluşturulması için para konulması olduğunu söyledi. "Bunlar bizim bildiğimiz ve kanıtladığımız şeyler." diyen Kılıçdaroğlu, böyle bir olayın devlette ilk defa gerçekleşeceğini ve ihaleye fesat karıştıracaklarını vurguladı.

İhale kanununu 32 defa değiştirildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, konuyu fezlekelere getirdi. 5 aydır fezleke olayının sürdüğünü belirten Kılıçdaroğlu, görüşülme gününün Pazartesi seçildiğini, gerekçesinin ise Meclis Tv'nin yayının olmaması olduğunu kaydetti. "Hani milletten korkmuyordunuz?" diye soran Kılıçdaroğlu, dosyaların üstünün kapatılmak istendiğini söyledi.

"BÜTÜN İLİŞKİLERİ KAMUOYUNA AKTARACAĞIZ"

"Bütün bu ilişkileri götürüp kamuoyuna aktaracağız. Görüntüyse görüntü, sesse ses; bütün bunların hesabını soracağız." diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan hakkında da bir fezleke beklediklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Yürekli bir savcı, namuslu bir savcı, ülkesine karşı sorumluluk hisseden bir savcı, hukuk fakültesinin hakkını veren bir savcı arıyoruz. Korkmayan, cesur bir savcı arıyoruz. Dürüst, namuslu bir savcı arıyoruz. Böyle bir savcı çıkacaktır, çıkmaması mümkün değil. Yoksa bütün hukuk fakültelerini kapatacağız. Adana ve İzmir'deki fezlekeler de gelecek, bekliyoruz. Hem hukukun üstünlüğü diyeceksin, hem korkacaksın; olmaz, gereğini yapacaksın." şeklinde konuştu.

İsmet İnönü'nün "Namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır." sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, "İstedikleri kadar yasaklasınlar Meclis Tv'yi, biz kamuoyuna taşıyacağız." ifadelerini kullandı. Hukukun çok önemli olduğunu ve herkesin üzerine titiz davranması gerektiğini belirtti. Hukukun olmadığı yerde totaliter rejim olacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, diktatörler dahil hiçkimsenin güveni olmayacağını vurguladı.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "12 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsun kim bu hale getirdi? Sen güvende hissetmiyorsan vatandaş ne yapacak? Bir ülkenin Başbakanı kendini güvende hissetmiyorsun. Usta değil; emin ol sen çırak bile olamazsın." dedi.

CHP'nin defalarca uyarıda bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Binali Yıldırım'ın dinlemeye ilişkin açıklamasını hatırlatarak "Şimdi sen korkuyorsun; çünkü hesabını veremeyeğin çok işin var. Yaptığın tüm işler yasa dışı." ifadelerini kullandı.

"CHP'NİN CEMAATLE İŞBİRLİĞİNİ ŞEREFİN VARSA BELGELERİYLE ORTAYA KOYARSIN"

Başbakanın CHP'nin cemaatle işbirliği suçlamasına da değinen Kılıçdaroğlu, "Şerefin varsa, çıkarsın bunu belgeleriyle ortaya koyarsın; ben de derim doğru yapmışız. Açık ve net söylüyorum; şerefin varsa bunu ispat edersin." diye konuştu. "Başbakan birine kardeş diyorsa; elinde hançer arkada bekliyordur." Kılıçdaroğlu, Başbakanın "Ne istediler de vermedik" açıklamasını hatırlatarak "Ne istediler, neler verdin? Sen önce çık, bunu anlat bakalım."

Başbakanın kaset açıklamalarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Bu şantaj kasetlerini sen nerden biliyorsun? Ben onun bildiğini adım gibi biliyorum. Gözlüklerini takarak izlediğini biliyorum. O şantaj kasetleri senin önüne nasıl geldi; kiminle izledin? Debelenmesine gerek yok. Açık ve net; adam gibi cevap bekliyorum." şeklinde konuştu.

"MİT YASASINI ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRECEĞİZ"

MİT Yasasının Anayasaya aykırı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesine götüreceklerini ve hesabını soracaklarını ifade etti. "MİT gerçekten milli olmak istiyorsa kendisini Adalet ve Kalkınma Partisi'nin arka bahçesi haline getirmemesi lazım." diyen Kılıçdaroğlu, milli ifadesinin çok önemli olduğunu kaydetti. Totaliter rejimlerin de kendi istihbaratlarını oluşturduklarını hatırlattı.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu kutlayan Kılıçdaroğlu, Aziz Yıldırım'ın sıkıntılı olduğunu belirterek tarafsız ve bağımsız mahkemeler tarafından yargılanması gerektiğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar