Kılıçdaroğlu: Hollanda’dan alınan otobüsler İstanbul’da yokuş çıkmıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, metrobüs hattı için Hollanda’dan alınan ve daha sonra mahkemelik olan otobüslerin İstanbul’da yokuş çıkmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Hollanda’dan alınan otobüsler İstanbul’da yokuş çıkmıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, metrobüs hattı için Hollanda’dan alınan ve daha sonra mahkemelik olan otobüslerin İstanbul’da yokuş çıkmadığını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ifadeye çağırıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Dünyanın en pahalı hurdası İstanbul’da.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki grup konuşmasında Başbakan’ın sıklıkla dile getirdiği paralel devlet söylemini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "‘Paralel devlet bize darbe yaptı’ diyor. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy verenlere sesleniyorum. Elinizi vicdanınıza koyun hiçbir şey düşünmüyorsanız, Allah aşkına ayakkabı kutusunu bir düşünün. 4 buçuk milyon dolar neden orada yer alıyor? Hiç sormayacak mısınız bu bakanlara bu rüşvet niye gider?” dedi.

İspanya’dan örnek veren Kılıçdaroğlu, “Yargı yıpranmış durumda. İstanbul’a tanesi 1 milyon 200 bin Avro’ya otobüs alındı. 2009 yılında alındı bu otobüsler. Adrese teslim ihale yaptılar. O otobüsü Hollanda’da bir firma üretiyor. Hollanda dağı olmayan bir ülkedir. Otobüsü de Hollanda’nın şartlarına göre yapmış. Türkiye Avrupa’nın en büyük otobüs üretim merkezidir. Biz kendi ülkemizden almadık Hollanda’da tanesine 1 milyon 200 bin Avro ödedik. Bu otobüsler İstanbul’da yokuş çıkmıyor. Dünyanın en pahalı hurdası İstanbul’da. Raporlar yazıldı. Kadir Topbaş’a çağrı yapıldı, ‘gel mahkemede ifade ver’ diye. Kadir Topbaş mahkemeye gidip ifade vermiyor. Düne kadar milletin önüne çıkıp, ‘ben İstanbullulara hizmet ediyordum’ diyordun adam gibi git mahkemede ifadeni ver İstanbullalara saygılı olmak istiyorsan.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar