Kılıçdaroğlu: Hiç kimse ölmesin istiyorum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İstiyorum bu ülkede herkes huzur, barış içinde yaşasın.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Hiç kimse ölmesin istiyorum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İstiyorum bu ülkede herkes huzur, barış içinde yaşasın. Her evde tencere kaynasın, her evde mutluluk olsun. Hiç kimse ölmesin istiyorum. Bunu savunuyorum." dedi.

Sakarya Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, ülkesini ve insanını seven birisi olduğunu ifade etti. Berkin Elvan'ın ardından, Okmeydanı'nda silahla vurularak öldürülen Burak Can Karamanoğlu için de başsağlığı dilediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti: "Gerçekten yüreğim yanıyor. Bir evlat acısı çeken baba olarak söylüyorum bunu. Hem Burak Can, hem Berkin için her zaman duygularımı dile getirdim. Buradan bütün Alucralıların gözlerinden öpüyorum, başsağlığı diliyorum. Asla ve asla hiçbir yurttaşımın burnu kanasın istemem. Ben bu duyguları taşırken, birisi çıkıyor bizzat Mersin'de, 'Bu Kılıçdaroğlu bununla ilgili hiçbir şey söylemedi'. Yahu yüzüne gözüne dursun, yahu sen nasıl bir adamsın. Nasıl yalan söylersin, en azından insanda biraz ahlak olur, biraz vicdan olur. Biraz terbiye olur adamda yahu. Ben bu kadar yalan söyleyen adamla hayatımda hiç karşılaşmadım. Yine bir polis memurumuz Ahmet, benim hemşehrim Elazığlı, ona da söylüyorum; Allah rahmet eylesin."

Ülkede herkesin huzur, barış içinde yaşamasını istediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Her evde tencere kaynasın, her evde mutluluk olsun. Hiç kimse ölmesin istiyorum. Bunu savunuyorum. İki gün önce uyardım, 'herkes provokasyona karşı duyarlı olsun' dedim. Gecenin başlangıcında bütün elektrikleri söküp silahla bir çocuğu öldürüyorlarsa dikkatli olmamız lazım. Biz hiçbir zaman demokrasiden ödün vermeyeceğiz, insan sevgisinden, özgürlüğümüzden ödün vermeyeceğiz." diye konuştu.

Yolsuzlukların olmaması durumunda esnaf, çiftçi ve emeklinin bu durumda olmayacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bu yolsuzluklar karşısında 'ey hükümet sen bana neden hesap vermiyorsun' diye sormayacak mıyız. Kul hakkı yemek günah mı? Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemek günah mı? O zaman bir şey yapacağız. Ayın 30'unda gideceğiz sandığa, oyumuzu kullanacağız. Gelin Türkiye'nin önünü açalım. Gelin yeni bir siyasetin önünü açalım, gelin halkın hesap vermeyi namuslu görev sayan siyasetin önünü açalım." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar