Kılıçdaroğlu: Her şey gün gibi açık, vatandaşı kandırdılar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; “Artık her şey gün gibi açık.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Her şey gün gibi açık, vatandaşı kandırdılar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; “Artık her şey gün gibi açık. Vatandaşı kandırdılar. Din, iman edebiyatı yaptılar, malı götürdüler. Köşeyi döndüler. Aile boyu döndüler.” dedi.

Tokat’ta partisinin seçim mitingine katılan Kılıçdaroğlu; “AKP’ye oy veren vatandaşlarıma sesleniyorum. Sandığa gideceksiniz. Oy vereceksiniz. Lütfen istirham ediyorum. Harama ortak olmayın. Helale ortak olun. Helalden yana oy kullanın. Doğru siyasetten yana oy kullanın. Bazı vatandaşlarım benim cebimden para çıkmadı, onlar da götürsün diyebilirler. O vatandaşlarıma şunu söylüyorum. Sen dükkanını bir hırsıza teslim edebilir misin? Sen evini bir hırsıza teslim edebilir misin? O zaman o vatandaşıma söylüyorum. Ülkeyi niye bir hırsıza teslim ediyorsun o zaman. Böyle bir şey olamaz.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bakın buraya gelmeden önce saat 10.30’da Almanya Cumhurbaşkanı geldi. Geçen dönem. Beni de ziyaret etti. Bu cumhurbaşkanı istifa etti cumhurbaşkanıyken. İstifa etmesinin nedeni şuydu. Cumhurbaşkanı seçilmeden önce bir arkadaşı için telefon ediyor ‘buna düşük faizli kredi açın’, cumhurbaşkanı seçildikten sonra bu medyaya yansıdı. Bir cumhurbaşkanı bir kişi için bir bankayı kullanamaz dendi. Olay ortaya çıktıktan sonra bu kişi cumhurbaşkanlığı koltuğundan ayrıldı ve mahkemeye başvurdu. Mahkeme bunu akladı. Şimdi alnı açık bir şekilde Türkiye’ye gelebiliyor. Başka ülkelere gidebiliyor. Peki bizde adam malı götürmüş 30 milyon Euro. Kalan parayla da falan yerde ev satın alacağım diyor. Onlar da açıklandı. Hangi daireleri binaları aldığı da açıklandı. Ve hala koltuğuna yapışmış ben buradan ayrılmayacağım diyor. Türkiye bu yükü kaldıramaz. Demokrasi bu yükü kaldıramaz. Özgürlükler bu yükü kaldıramaz.” CİHAN

Yorumlar