Kılıçdaroğlu: Hepimizin onuru olan memur Teoman rüşvet yemediği için sürüldü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti seçmenine seslenerek, "Rüşvet yemeyen bir adamı süren bir başbakana oy verecek misiniz? diye sordu. Kılıçdaroğlu, “Teoman, gözünü sevdiğim Teoman, hepimizin onuru olan Teoman. Rüşvet veriyorlar,...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Hepimizin onuru olan memur Teoman rüşvet yemediği için sürüldü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti seçmenine seslenerek, "Rüşvet yemeyen bir adamı süren bir başbakana oy verecek misiniz? diye sordu. Kılıçdaroğlu, “Teoman, gözünü sevdiğim Teoman, hepimizin onuru olan Teoman. Rüşvet veriyorlar, almam diyor. Almam diyor, memuriyetimi yakmam, diyor. Neden, haram yemem diyor. Recep Tayyip Erdoğan haram da yese, ben haram yemem diyor, bu kadar açık. Diyeceksiniz ki, bu Teoman'a ne oldu. Her halde sağlıklı işleyen demokraside ne olur, Teoman ödüllendirilir. Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu bir hükümette Teoaman ne yapılır. Sürülür... Atatürk Havalimanı’ndan alındı, Gaziantep GAP Bölge Müdürlüğü’ne tayini çıkarıldı. Yani sürüldü.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Dün Ankara’da görülen bir davada önemli bir aşama kat edildiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Ethem Sarısülük davasında mahkeme tutuklama kararı verdi. Gezi olayları sağlıklı işleyen bir demokraside olması gereken bir olaydır. Toplum baskıya tahammül edemez noktaya gelmiştir. Özel yaşamına müdahale edilmesini içine sindiremiyordu. Kendi kentine kendi çevresine, ağacına ve demokrasisine sahip çıktı. Ama orantısız güç kullanıldı.” diye konuştu. Erdoğan’ talimatıyla destan yazdırıldığını ve pek çok insanın hayatının karartıldığını ve onların öldürüldüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu, “Erdoğan bütün gücüyle nasıl olur da ben bu davaları kapatabilirim telaşı içine girdi. Ama bu ülkede adalet ne olursa olsun var. Uzun süre direndiler. Tutuklama istemediler. İnsanı öldürüyorsunuz, siz başka bir şey değil. Allah’ın yarattığı en değerli varlığı, silah çekip öldürüyorsunuz. Öldür talimatı veriyor cumhurbaşkanı adayı. Ne yapacaksınız diyor, elbette silah çekip öldüreceksiniz diyor. Bu tablo dün değişti. Tutuklama kararı verildi. Diğer davaları da yakından takip ediyoruz.”

"UÇAKTA 1,5 TON DEĞERLİ TAŞ DENİLİYOR 1,5 TON ALTIN ÇIKIYOR"

1 Ocak 2013’te Gana’dan bir uçağın kalktığını, programına göre Sabiha Gökçen’e inmesi gerekirken uçağın Atatürk Havalimanı’na indiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bir kargo uçağı. Gümrük memurları haklı olarak soruyorlar, ne var kargı uçağında? Aynen okuyorum ‘1,5 ton doğal taş var’ diyorlar. Tabi gümrük memurlar şaşırıyor. Türkiye’de dağ taş var. Neden Türkiye’ye doğal taş gelsin, diyorlar. Burada bir numara var, diyorlar. Gidip bakıyorlar. Bir bakıyorlar, içinde doğal taş değil, 1,5 ton altın var. Doğal altın. 1,5 ton altın var. Tabi gümrük memuru ne yapar, hemen gider mühürler. Bana yalan söylüyorsunuz der ve gider mühürler. Neden şüpheleniyorlar? Şunun için, açıyorlar kargo uçağını, bakıyorlar adrese. Nereye teslim edilecek yükler. Adresi aynen okuyorum ‘Güzelyurt Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi Delta Apartmanı, A2 blok, No: 22 Beylikdüzü-İstanbul’ 1,5 ton doğal taşın teslim edileceği adres. Düşünüyor memurlar, 1,5 ton doğal taşı ben buraya niye teslim edeyim. Bir şey var burada, diyorlar. Açıyorlar, 1,5 ton altın çıkıyor. Doğal olarak mühürlüyorlar. Burada bir kaçakçılık var diyorlar.” açıklamasında bulurdu.

4 Ocak 2013 tarihinde 3 gün için uçun tartışmaların yaşandığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Araya Rıza Zarrab giriyor, bakanlar giriyor, bakanların özel kalem müdürleri giriyor, müsteşarlar giriyor. Olayı örtmeye çalışıyorlar. Olayı nasıl örteriz diye. 8 Ocak 2013 malın cinsini değiştiriyorlar. Doğal taş değil, diyorlar. Bu altındır, diyorlar. Yeni faturalar ibraz ediyorlar. Araya bu kez Dışişleri Bakanlığı giriyor. Ne oluyor arkadaşlar diyor. 10 Ocak 2013, Rıza Zarrab diyor ki gümrük müdürü bize yardımcı oluyor, bize yol gösteriyor. Nasıl uçağı dışarı çıkarabiliriz, tekrar altınlarla beraber onun yolunu gösteriyor. Rıza Zarrab’la yapılan bir telefon konuşması var. Diyor ki ‘Rüşvet ver kurtar, gümrük dediğin nedir’ bastırırsın rüşveti istediğini alırsın. Onun söylediği şu ‘Teoman’a neler yaptım. Ne vaatler. Yok almıyor. Adam ben memuriyeti yakmam’ diyor. Teoman, gözünü sevdiğim Teoman, hepimizin onuru olan Teoman. Rüşvet veriyorlar, almam diyor. Almam diyor, memuriyetimi yakmam diyor. Neden haram yemem diyor, ben. Recep Tayyip Erdoğan haramda yese ben haram yemem diyor bu kadar açık. Diyeceksiniz ki bu Teoman'a ne oldu. Her halde sağlıklı işleyen demokraside ne olur Teoman ödüllendirilir. Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu bir hükümette Teoman ne yapılır.Sürülür. Atatürk Havalimanın’dan alında Gaziantep GAP Bölge Müdürlüğü’ne tayini çıkarıldı. Yani sürüldü. Şimdi ben Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Sizler çok iyi niyetlerle tercihlerinizi yaptınız Ramazan ayındayız, elinizi vicdanınıza koyun. Düşünün, Allah’ı düşündüğünüz gibi düşünün. Rüşvet yemeyen bir adamı süren bir başbakana oy verecek misiniz? Vermeyeceksiniz?”

CİHAN

Yorumlar