Kılıçdaroğlu: Hep birlikte mücadele edeceğiz

Çanakkale'de temaslarına devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sabah ilk olarak Kepez Belediyesi'nin yeni binasını açtı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Hep birlikte mücadele edeceğiz

Çanakkale'de temaslarına devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sabah ilk olarak Kepez Belediyesi'nin yeni binasını açtı. Burada Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Beden Eğitimi Öğretmenliği öğrencilerinin, meslek liselerinden bu dersin kaldırılmasını şikayet etmesi üzerine, "Hep beraber mücadele edeceğiz." dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda dün düzenlenen mitinge katılan Kılıçdaroğlu, geceyi Çanakkale'de geçirdi. Sabah merkeze bağlı Kepez beldesine geçerek, belediyenin yeni binasını açtı, ardından zemin katında seramik sergisini gezdi. Daha sonra en üst kata çıkarak, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ile birlikte hatıra fotoğrafı çekti. Terasa inerek kendisini görmeye gelenlere hitap eden Kılıçdaroğlu, "Güzel bir bina. Halka hizmet edecek. Başkan da başarıyla görevini yapacak. Buna yürekten inanıyorum." şeklinde konuştu.

Çıkışta Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun önü, ÇOMÜ Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nden yedi öğrenci tarafından kesildi. Öğrenciler, "Maalesef meslek liselerinde Beden Eğitimi dersleri kaldırıldı. Sınıf öğretmenleri yerimize atandı. Tüm boşluklar dolduruldu. Çok açığımız var. 4 bin 720 sınıf öğretmeni, Benden Eğitimi öğretmeni olarak göreve başladı. Kontenjanlarımız düştü. Olimpiyatlarda başarı istiyoruz ama yine kendimiz engelliyoruz. Olimpiyatlarda 64., 65. değil, birinci, ikinci olmak istiyorsak bize yer vermelerini istiyoruz. Sizden destek bekliyoruz." dedi. Kılıçdaroğlu da, "Biliyorum maalesef. Hep beraber mücadele edeceğiz." cevabını verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin HYSK başvurusunu iade etmesi yönündeki soruyu ise cevapsız bıraktı. Buradaki programın ardından, Çanakkale Havaalanı'ndan helikoptere binerek Çan ve Biga ilçelerine geçti. CİHAN

Yorumlar