Kılıçdaroğlu: Fezlekeleri okutmadılar, cesur bir savcı arıyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört bakan ile ilgili fezlekelerin Meclis'te okutulmamasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Fezlekeleri okutmadılar, cesur bir savcı arıyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört bakan ile ilgili fezlekelerin Meclis'te okutulmamasına tepki gösterdi. Fezlekelerin okutulmamasının sebebini bildiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Cesur bir savcı arıyorum.” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında düzenlediği mitingler çerçevesinde Tokatlılarla buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlara hitap etti. Tren kazasında hayatlarını kaybeden dokuz vatandaşa ve şehit edilen 2 askere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerek başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, paralel devlet iddialarına tepki gösterdi ve Başbakan Erdoğan’ı istifaya çağırdı. Kılıçdaroğlu, "Başçalanın yaptığı işaret Rabia değil, bir başçalan dört bakan işareti" ifadesini kullandı.

“O PARALARI YATAK ODALARINA PARALEL Mİ KOYDU”

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Geçen gün Sümeyye’nin hangi uçakla hangi koltukta İstanbul’a gittiğini açıkladık. Kiminle nasıl konuştuğunu açıkladık. Hayır diyor mu? 2 soru sordum kendisine. 700 bin liralık saati bakanın koluna paralel devlet mi taktı? Tık yok, ses yok. O paraları yatak odalarına paralel devlet mi koydu? Ses yok. Ha bire tutturmuş paralel devlet. Namuslu adamsan, ar damarın varsa istifa edersin mahkemeye gidersin, aklanırsan başımın üzerinde yerin var. Ben yürütme organıyım başıyım diyordu, doğru ben senin neleri yürüttüğünü biliyorum. Zafer Çağlayan, tam Çağlamış adam. 28 defa rüşvet aldığını söyleniyor. Daha 700 bin liralık saat de dahil değil. Diyelim ki bunların hepsi yanlış. Kendi bakanı konuştu, söyledi sen talimat verdin ben yaptım dedi. Neresi yanlış, neresi montaj. 17 Aralık Şeb-i Arus günüdür, o gün başladı bu operasyon. Kimse ben bilmiyorum demesin. Her şey ortaya çıktı. Malı götürdüler. Bazı vatandaşlar diyebilir, benim cebimden para çıkmadı götürsünler diyebilir. Sen evini bir hırsıza teslim edebilir misin? O zaman bir ülkeyi bir hırsıza nasıl teslim edebilirsin? Eski dönem Almanya Cumhurbaşkanı geldi beni ziyaret etti. İstifa etti. İstifa nedeni bir arkadaşı için düşük faizli kredi istemek. Bu basına yansıyınca istifa etti cumhurbaşkanlığından ve mahkemeye başvurdu aklandı. Peki bizde? Adam malı götürmüş, kalan parayla ev satın alacağım diyor. Ama hala koltuğuna yapışmış, ayrılmayacağım diyor.
Geçen gün bir mitingde 'Bilal’i ekmeğe gönder' denildi. Bilal neden ekmeğe gitsin ki? Adam her gün pasta, havyar yiyor. Ayda 10 bin lira maaş alıyoruz, gül gibi de geçiniyoruz. Gitti bana yetmiyor dedi. Uçaklar var, para var gözüne dizine dursun. Aldığın aylıklarla nasıl geçinemiyorsun?

Dört bakan ile ilgili fezlekelerin Meclis'te okutulmadığını, fezlekelerin içeriğinden milletvekillerin haberinin olmamasını istemelerinin ardında yatan sebebi bildiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Cesur bir savcı arıyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar