Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün kumpasını savundu

Kılıçdaroğlu, hükümete yönelik darbe girişimlerinden 17-25 Aralık kumpasını savundu

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün kumpasını savundu
MİT üzerinden hükümete yapılmak istenen darbenin ikinci ayağı olarak bilinen 17-25 Aralık operasyonlarının kumpas olduğu ortaya çıktığı halde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kumpası savunan açıklamalarda bulundu. Partisinin bugünkü grup toplantısında konuşan CHP lideri, "Kimse bu olayları 17-25 Aralık olaylarını aklamak için kullanmasın" dedi. 

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, darbe girişimi nedeniyle 17-25 Aralık soruştrumasını unutmayacaklarını belirterek, "Kimse bu olayları 17-25 Aralık olaylarını aklamak için kullanmasın. Darbeciler nasıl yargılanıyorsa devleti soyanların, kul hakkı yiyenlerin de yargılanması lazım" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, darbe girişimine ilişkin Meclis'te komisyon kurulması yönündeki talebi AK Parti'nin engellediğini söyledi. Başbakan Yıldırım'a bu konuda çağrı yapan Kılıçdaroğlu, "FETÖ’yü kimler destekledi, Meclis’in bunu araştırması lazım. Geçmişi iyi analiz etmeliyiz. Sorumlularını ortaya çıkarmak TBMM’nin görevidir" diye konuştu.

Meclis'te Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu kurulduğunu ancak bugüne kadar tek bir bürokratın gelip bilgi vermediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, hükümete Meclis'e hesap verme sorumluluğunu anımsattı.

Laiklik çağrısını yenileyen Kılıçdaroğlu, "Herkese tekrar söylüyorum: Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset sokmayın" dedi.

Yorumlar