Kılıçdaroğlu: Erdoğan'a verilen oy harama ortak olmaktır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sandığa giderken iyice düşünülmesi gerektiğini belirterek "Erdoğan'a verilen oy harama ortak olmaktır." dedi.Hatay'da düzenlediği mitingte cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Erdoğan'a verilen oy harama ortak olmaktır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sandığa giderken iyice düşünülmesi gerektiğini belirterek "Erdoğan'a verilen oy harama ortak olmaktır." dedi.

Hatay'da düzenlediği mitingte cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ağır sözlerle yüklenen Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu Alanı'nda 'Başbakan Kemal' sloganları ile karşılandı. Kılıçdaroğlu kalabalığa "Önce cumhurbaşkanı seçimi diğeri sonra" diye karşılık verdi. Vatandaşlardan 10 Ağustos'da sandığa gitmeleri noktasında söz alan Kılıçdaroğlu, seçilecek cumhurbaşkanının bayrağı, ülkeyi ve vatanı temsil edecek kişi olduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Nasıl bir cumhurbaşkanı seçmemiz gerekiyor? Bayrağımızı, ülkemizi, vatanımızı temsil edecek bir kişi olması lazım Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanının. Bunun için birinci şart, cumhurbaşkanı tarafsız olmalıdır. Cumhurbaşkanın bütün siyasi partilere eşit mesafede olması lazım. Bir siyasi kimliğinin olmaması lazım. İkinci şart, cumhurbaşkanın bilgi birikimi iyi olması lazım. Cumhurbaşkanın ülkesini sevmesini, vatandaşını sevmesini öncelememiz gerekiyor. Vatandaşını ülkesini seven birisi olması lazım. Herhangi bir vatandaşını tekmelettirmemesi lazım, vatandaşına 'al ananı da git' dememesi lazım. Hiçbir vatandaşını ötekileştirmemesi lazım. Üçüncü koşul, cumhurbaşkanı dediğimiz kişinin hem Doğu hem Batı'da saygınlığı olması lazım. Madem ki beni, ülkemi, bayrağımı temsil edecek, cumhurbaşkanının saygın olması lazım, ağırlığının olması, çok konuşmaması az, öz konuşması lazım."

İŞİD örgütünün Ortadoğu ve Suriye'de insanları katlettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Ortadoğu'da barışı, huzuru sağlamının yolu o bölgede ağırlığı olan birisinin olması lazım. Ortadoğu'yu iyi bilmesi lazım. Cumhurbaşkanlarının halkına yalan söylememesi lazım. Yancıdan cumhurbaşkanı, başbakan olmaz. O nedenle söylüyorum cumhurbaşkanlarının güven vermesi, az, öz konuşması lazım. Her ortamda doğru konuşması lazım. Halkına yalan söylememesi lazım."

'VATANDAŞLARI BÖLÜYORSUN'

14 siyasi partinin bir araya geldiğini ve Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday olarak gösterdiklerini aktaran Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "14 parti bir araya geldik. Tarafsızlığı, dürüstlüğü konusunda endişe duymayacağımız, ülkeyi yönetirken vatandaşları birbirine kıydırmayacak birisi olsun dedik. Devlet yöneten birisi olsun dedik. Yani 57 ülkeyi birden yönetmiş İslam İşbirliği Teşkilatını yönetmiş, İslam dünyasındaki kavgaları sona erdirmiş, Filistin'e barışı getirmiş bu nedenle Filistin'de Kudüs devlet nişanını almış birisi üzerinde anlaştık. Adı Ekmeleddin İhsanoğlu. Diyorlar ki Ekmeleddin İhsanoğlu siyasetçi değil. Siyaset, cumhurbaşkanın görevi değildir, siyaset siyasi partilerin görevidir. Siyasetin yeri de TBMM'dir. Çankaya'ya oturacak adamın sıcak siyasetin içinde yeri yoktur. Yeri olduğu zaman, vatandaşları ayırır, o zaman tarafsızlığını kaybeder. Onun için dedik ki siyasi kimliği öne çıkan birisinin cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmaması lazım. Buradan söylüyorum. Recep Tayyip Erdoğan duysun. Sen vatandaşlarını bölüyorsun. Suriye'de, Irak'ta yaptığını Türkiye'de yapmak istiyorsun. Ne kadar bağır bağır, ne kadar ayırırsan ayır bu millet bölünmeyecektir. Hatay barışın, uygarlığın kentidir. Ne kadar bağırırsa bağırsın, bölmeye kalkarsa kalksın bölünmeyeceğiz. Barışın, uygarlığın kentinden söylüyorum Recep Tayyip Erdoğan sen de duy. Ben millete sesleniyorum; Allahı'mız, kitabımız, peygamberimiz ve ehlibeytimiz bir. Yine söylüyorum, Recep Tayyip Erdoğan ne kadar bölmeye çalışırsan çalış bölünmeyeceğiz. Çünkü bizim Allah'ımız, kitabımız, peygamberimiz, ehlibeytimiz bir. Bölünmemeye karar verdik. Ülkemizi, insanımızı, bayrağımızı, vatanımızı seviyoruz çünkü biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz."

(Sürecek)

CİHAN

Yorumlar