Kılıçdaroğlu: Erdoğan 140 karakterden korkan adam oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 140 karakterden korkan adam olduğunu iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Erdoğan 140 karakterden korkan adam oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 140 karakterden korkan adam olduğunu iddia etti. Manisa'nın Akhisar ilçesindeki mitingde, Milli Egemenlik Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, "Sadece benim çalışmam yetmiyor, ülkesini seven, çocuğunun geleceğini, güzel bir Türkiye düşleyen bütün yurttaşlarıma görev düşüyor. Geçen seçimlerde CHP’ye o nedenle veya bu nedenle oy vermemiş bir yurttaşımı ikna edeceksiniz. Diyeceksiniz ki Türkiye’nin halini biliyorsunuz, içinde bulunduğu şartları biliyorsunuz. Birileri çete reisi, malı götürüyor, milyonları, milyarları götürüyor. Gelin beraber Türkiye’yi yeniden aydınlığa kavuşturalım. Söyleyeceksiniz, ikna edeceksiniz, oa gelecek CHP’ye oy verecek." dedi.

Kılıçdaroğlu, "Miting meydanlarında hırsız Tayyip, benim aleyhimde dava açmış. Sanki ben korkacakmışım gibi. Ya sen ayakkabı kutusundan korkuyorsun. Siz hiç ayakkabı kutusundan korkan bir başbakan gördünüz mü? İşte var. Siz hiç Twitter’den korkan bir başbakan gördünüz mü? İşte var. Adı ne? Başçalan. Ne diyordu? 'Ben yürütme organının başıyım.' diyordu. Senin neler yürüttüğünü çok iyi biliyoruz." diye konuştu.

Akhisar'ın bir dönem tütünün başkenti olduğunu ve fiyatların burada açıklandığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Fiyat güzelse şapkasını havaya atardı, kötüyse de yere vururdu. Şimdi tütünden eser kalmadı. Tütün eken, geçmişte tütün üreticisi kardeşlerime sesleniyorum, senin elinden tütünü kim aldı? Şimdi zeytinin başkenti, 10 yıldır fiyatlar doğru dürüst artmadı ama girdilerin fiyatı durmadan artıyor. Sandığa gidecek bütün yurttaşlarıma sesleniyorum, elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. 10 yıldır zeytinin fiyatı niye doğru dürüst artmıyor diye, cevabı belli, o zenginleşiyor, siz fakirleşiyorsunuz. Şu cümleyi hiç kimsenin unutmasını istemem: Siyasette siyasetçi zenginleşirse halk fakirleşir. Bunu ezberleyeceğiz, her yerde söyleyeceğiz." dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Bir de ne diyor? 'Şu CHP var ya CHP.' Ne olmuş? CHP gelirse devleti yönetemezmiş. Hayatımda duyduğum en saçma söz. Ya devleti kuran parti, nasıl devleti yönetemez? Kuvayi Milliyeciler kurdu bu devleti, sen sonradan geldin. Sen devleti soymak için geldin, devleti yönetmek üzere değil."

Bu seçimlerde 2,5 milyon gencin ilk defa oy kullanacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Sizlerden isteğim, sandığa gideceksiniz ve oy kullanacaksınız. Ya özgürlükten yana oy kullanacaklar ya darbeden yana oy kullanacaklar. Gençler, ne güzel düşüncelerini özgürce Twitter aracılığıyla anlatıyorlar. Onlara şükran borçluyuz, onlar bu işi biliyorlar ama o korkuyor. 140 karakterden korkan adam. Niye korkuyorsun? Çünkü çırpındıkça batıyor. O kendisine ve ailesine hizmet ediyor. Gençler sandığa gideceksiniz, ya demokrasiden ya da baskıdan yana oy kullanacaksınız. Demokrasiden yana oy kullanacaksanız yeriniz belli, Mustafa Kemal’in partisi Cumhuriyet Halk Partisi." şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "CHP gelirse dolar yükselirmiş. Ya zaten son iki ayda yüzde 20 devalüasyon oldu. Sen yaptın. Şimdi onun faturasını da bize çıkartıyor. Hep mağdurları oynuyor; yiyor, yiyor, mağdurları oynuyor. Emin olun, gelin şu teklifi hep beraber yapalım, bir çağrıda bulunalım. Sevgili başçalan, kaç lirayla doyacaksan bana haber ver, vallahi bir kampanya başlatacağım. Uluslararası kampanya başlatacağım. Parayı toplayacağım, sana vereceğim, şu milletin yakasını bırakın ama emin olun kabul etmez. Neden biliyor musunuz? Çünkü doymak bilmiyor. Muammer Güler, İçişleri Bakanı, oğluna telefon açıyor, 'Oğlum.' diyor. 'Ne var babacığım?' diyor. 'Evi polisler bastı.' 'Evde kaç para var?' 'Sen biliyorsun kaç para olduğunu.' 'Oğlum, ne kadar para var?' 'Birkaç kuruş para var babacığım.' diyor. 'Oğlum kaç para var?' '1 trilyon civarında para var.' diyor. AKP'ye oy veren saygıdeğer yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun. Bunlar mahkeme kararıyla tespit edilen konuşmalardır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilen fezlekenin içerisinde vardır. O fezlekeyi de istememelerinin nedeni, açıklanmasını istememeleridir. Şimdi onlara sesleniyorum, yarın sandığa gideceksiniz, elinizi vicdanınıza koyun ve şu kararı verin: Ben helâle mi ortak olacağım, harama mı ortak olacağım?" CİHAN

Yorumlar