Kılıçdaroğlu: Eleştirdi diye işadamının kapısına vergi müfettişi göndermeyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İşadamlarımızın dünya görüşü ne olursa olsun, hangi partiyi tercih ederlerse etsinler, biz asla bu 'başçalan'ın yaptığı gibi bir ayrım yapmayacağız.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Eleştirdi diye işadamının kapısına vergi müfettişi göndermeyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İşadamlarımızın dünya görüşü ne olursa olsun, hangi partiyi tercih ederlerse etsinler, biz asla bu 'başçalan'ın yaptığı gibi bir ayrım yapmayacağız. Biz asla hükümeti eleştirdi diye ertesi sabah onun kapısına vergi müfettişlerini göndermeyeceğiz." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Çorum'da düzenlenen mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, yolsuzluk ve rüşvet operasyonları üzerinden Başbakan Erdoğan ve hükümete yüklendi. Konuşmasına başlamadan önce partililerin 'Başbakan Kemal' sloganları atması üzerine Kılıçdaroğlu, "İnşallah bir dahaki sefere Çorum'a başbakan olarak geleceğim. Benim en büyük güvencem sizsiniz. Halkıma ve insanıma güveniyorum. Kimliği, inancı ne olursa olsun, halktan ve haktan yana olan bütün Türkiye'yi kucaklıyorum ve ona güveniyorum. Bizim arkamızda sermaye, şunlar bunlar yok. Tek güvencemiz var, o da halktır." diye konuştu.

Türkiye'yi çağdaş uygarlığa ulaştırıncaya kadar ilerleyeceklerini ve bunu hedeflediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Ama nasıl yapacağız? Barış içinde varlık içinde yapacağız. Herkes varlıklı olmalı, herkes mutlu olmalı, her evde tencere kaynamalı. Anneler çocuklarını güleryüzle okula göndermeli, mutluluk hepimizin ortak paydası olmalı. Huzur içinde yaşamalıyız. Onun için söylüyorum, varlık içinde, dirlik içinde, özgür biçimde Çorum'da bulunuyoruz. Çorumluları kucaklıyorum."

Görüşü ne olursa olsun hükümeti eleştirdi diye ertesi sabah işadamlarının kapısına asla vergi müfettişlerini göndermeyeceklerin söyleyen Kılıçdaroğlu, "O yeter ki üretsin. Hatamız varsa açık yüreklilikle söylesin. Türkiye'ye yeni bir iklim, yeni bir siyaset anlayışı getireceğiz. Herkes özgürce konuşacak, siyasetçi de kulak kabartacak, hatası varsa düzeltecek. Biz bu anlayışı Türkiye'ye getirmek istiyoruz. Kurallı ekonomi getireceğiz. İşadamı önünü görecek. Devlete başvurduğunda işi yapılacak. Yok bizim partiden, yok o partiden ayrımına son vereceğiz. Benim için yandaş yok, benim için vatandaş var." sözlerini kaydetti.

Vatandaşın 'ne olacak bu memleketin hali' diye merak ettiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir, halkımız güçlü bir halktır. Zaman zaman bizi ayrıştırmaya, bölmeye çalışıyorlar. Yok inancın şöyle, yok kimliğin böyle, yok başörtün şöyle, yok kılık kıyafetin böyle. Buradan Çorum'dan bütün Türkiye'ye sesleniyorum; hiçbir güç bizi ayıramayacaktır. Ne söylerlerse söylesinler beraber olacağız Misak-ı Milli'de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğumuz gibi. Beraber olacağız Türkiye'yi çağdaş uygarlığa kavuşturmak gibi." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar