Kılıçdaroğlu Edremit’te huzur evinde iftar yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'in Edremit ilçesindeki huzurevinde iftar yaptı. Faruk Serpil Parkı'nda da vatandaşlarla bir araya gelen CHP lideri, Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istedi. İzmir’den karayolu ile gelen Kılıçdaroğlu,...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu Edremit’te huzur evinde iftar yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'in Edremit ilçesindeki huzurevinde iftar yaptı. Faruk Serpil Parkı'nda da vatandaşlarla bir araya gelen CHP lideri, Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istedi.

İzmir’den karayolu ile gelen Kılıçdaroğlu, Ayvalık, Gömeç ve Burhaniye'den sonra Edremit’e geldi. Edremit Huzurevi'nde orucunu açan Kılıçdaroğlu, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’yı makamında ziyaret etti. Daha sonra Faruk Serpil Parkı’nda belediye tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerine katılan Kılıçdaroğlu, etkinliklerin eğlence kısmı öncesi vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Bir: Cumhurbaşkanı temiz olmalı, arkasında kara bir leke olmamalı, 'Paraları sıfırla' diye telefon etmemeli. İki: Cumhurbaşkanı adayı tarafsız olmalı. Bütün siyasal partilere, bütün yurttaşlara karşı tarafsız olmalı. Birisini sevip diğerini kötülememeli. Üç: Cumhurbaşkanı adayı konuşurken hepimiz huzur bulmalıyız. Cumhurbaşkanı adayı dayak atar gibi konuşmamalı, öfke dilini kullanmamalı. Cumhurbaşkanı adayı, bilge bir kişi olmalı. Oturmasını kalkmasını bilmeli, konuşmasını bilmeli, dünyayı bilmeli, Ortadoğu'yu bilmeli. Saygın bir kişi olmalı. Cumhurbaşkanı adayı, uzlaşmayla belirlenmeli, bir siyasal partinin kimliğini taşımamalı. Bütün yurttaşların kimliğini taşıyan saygın bir isim olmalı. Hepimiz şunu söylemeliyiz; 'Evet, bu kişi Cumhurbaşkanı adayı olabilir.' Temiz, dürüst, namuslu, bilge; bu niteliklere sahip bir Cumhurbaşkanı adayı için sandığa gideceğiz. Bir başka özellik daha; Cumhurbaşkanı fazla konuşmaz, az konuşur, öz konuşur."

Bazı partilerle uzlaşıp Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterdiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Temiz ve düzgün bir insan. Namuslu bir insan" ifadesini kullandı. Ortadoğu'nun kan gölüne döndüğüne dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Ramazan ayında Müslümanların birbirlerini boğazladığını belirtti. Kılıçdaroğlu, Gazze'de gencecik insanların, çocukların öldürüldüğünü, BM Güvenlik Konseyi'nin bir an öce toplanıp akan kanı durdurması gerektiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Kürecik radar istasyonunun faaliyetlerini sonlandırması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, beraberindeki heyetle, Balıkesir Kocaseyit Havalimanı'ndan kalkan tarifeli uçakla Ankara'ya hareket etti. CİHAN

Yorumlar