Kılıçdaroğlu: Dünyada ilk kez bir hükümet devleti soymaya kalkıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydını grup toplantısında katılımcılara dinletti.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Dünyada ilk kez bir hükümet devleti soymaya kalkıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydını grup toplantısında katılımcılara dinletti. Ses kaydını dinlettikten sonra Kılıçdaroğlu, “Dünyada ilk kez bir hükümet devleti soymaya kalkıyor.” dedi.

TBMM’deki grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, ses kayıtlarını dinlettikten sonra şunları söyledi: “Hayatımın en üzüntülü gününü yaşıyorum. Allah, kimsenin başına böyle bir şey vermesin. Meclis TV dahil, yayını kesmiş bazı kanallar. Milletin vicdanına sesleniyorum. Çocuğunuz işsizse kendinize sorun, geçinemiyorsanız kendinize sorun, emekli ‘aylık yetmiyor’ diyor, kendinize sorun. Bu yolsuzluğun üstü kapatılamaz. İlk kez bir dünyada hükümet devleti soymaya kalkıyor. ‘Başçalan’ diyorum. ‘Başçalan’ diye bilinçli söylüyorum. Operasyonun yapıldığı sabah, 8’i 2 geçiyor. ‘Oğlum senin evinde ne var, ne yok sen bunları çıkar’ diyor. Sabahın 8’i. Sabah mahmuru anlayamıyor. ‘Bende ne olabilir ki baba, senin paran var kasada’ diyor. Saat 11.17, aynı gün, aileyi topluyorlar, aile bir arada. Parayı yok edecekler onun arayışı içindeler.”

Başbakan’ın, kendisine değil çocuklarına üzüldüğünü belirten Kılıçdaroğlu, “Bir ülkenin Başbakanı kendi ülkesini soymakla görevlendirilmiş. Çoluk çocuk, üzüldüğüm onların çocukları. Kendi hırsızlığına ortak ediyorsun. Nasıl babasın? Bu konuşmaların tamamı doğrudur. Ağrı Dağı ne kadar gerçekse bu tutanaklar da bu kadar gerçektir.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar