Kılıçdaroğlu: Devletin nizamını bozdular, genleriyle oynadılar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin devletin nizamını bozarak, genleriyle oynadığını belirterek, "Devleti yeniden düzeltmek bize düştü.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Devletin nizamını bozdular, genleriyle oynadılar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin devletin nizamını bozarak, genleriyle oynadığını belirterek, "Devleti yeniden düzeltmek bize düştü. Devleti çalıştıracağız, vatandaşa hizmet edeceğiz. Onlar devleti çalıştırıyorlar, kendilerine hizmet etmek için. Aramızdaki fark bu." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Balıkesir Kuvayi Milliye Meydanı'nda düzenlenen mitingde partililere seslendi. Kılıçdaroğlu'nun hedefinde Başbakan Erdoğan vardı. Başbakan Erdoğan'ın miting meydanlarında CHP'nin iktidara gelmesi halinde devleti yönetemeyeceği şeklinde propaganda yaptığını belirten Baykal, "Kardeşim devleti kuran parti nasıl devleti yönetemez. Biz bunlar gibi gerçekten yönetemeyiz. Çünkü biz hırsızlık nedir bilmiyoruz. Biz kul hakkı yemek nedir bilmiyoruz. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkı nasıl alınır bilmiyoruz. Biz devleti adam gibi yönetiriz. Yine diyorlar ki 'CHP iktidar olursa dolar füze gibi fırlar' Niye fırlasın? Son iki yılda dolar yüzde 20 devalüasyonla fırladı. Kim vardı iktidarda? Kendisinden haberi yok. Çünkü para istiflemekle meşgul. Ülkenin derdi nedir, onlarla ilgilenmez bu. Bilmez ne olduğunu. Gözü kapalı, işi gücü para istiflemekle. Siz bakanların çocuklarının yatak odalarında para kasalarının olduğunu hiç duydunuz mu? Sabahın saat 07.30'u İçişleri Bakanı Muammer Güler, oğluna telefon ediyor. 'Ne var ne yok' diyor. 'Baba polisler bastı' diyor. 'Evde ne var oğlum' diyor. 'Sen biliyorsun babacığım' diyor. 'Oğlum evde kaç lira var' 'Bir kaç kuruş var babacığım' diyor. 'Oğlum kaç lira var', 'Bir trilyon para var' diyor Balıkesirlilerin vicdanına sesleniyorum. Özellikle de Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygıdeğer yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Dünyanın hangi ülkesinde bir içişleri bakanının oğlunun yatak odasında 1 trilyon nakit para olur. Eğer vicdanınız bunu kabul ediyorsa gidin AKP'ye oy verin, hiç itirazım olmaz. Ama vicdanınız kabul etmiyorsa, yeri belli, adresi belli. Altı ok, Atatürk'ün partisi, halkın partisi." diye konuştu.

AK Parti'nin devletin nizamını bozarak, genleriyle oynadığına dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu, "Devleti yeniden düzeltmek bize düştü. Devleti çalıştıracağız, vatandaşa hizmet edeceğiz. Onlar devleti çalıştırıyorlar, kendilerine hizmet etmek için. Aramızdaki fark bu." ifadelerini kullandı.

Çiftçilerin alın teri döktüğünü ve ürettiğinin karşılığını alamadığına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bu sıkıntıları çekiyorsunuz. Size mazotu 5 liradan satıyorlar. Bakın, Gürcistan bizden çok daha küçük bir devlet. Orada da petrol yok, orada da hükümet var, bizde de hükümet var. Orada da çiftçi var, bizde de çiftçi var. Orada iki lira, bizde 5 lira. Şimdi siz sandığa gideceksiniz, size mazotu 5 liradan satan iktidara sandıkta bir fatura çıkaracaksınız. Söz mü? Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında çiftçi için mazot 1,5 lira olacak. Senin o ayakkabı kutularına, kasalarına, oğlunun evine istif ettiğin paraları yani 85 milyar Avro'yu, Türk parasıyla 247 katrilyonu senden alacağım ve bu millete dağıtılacağım. Sözüm söz." şeklinde konuştu.












CİHAN

Yorumlar