Kılıçdaroğlu: Devlet öfkeyle değil, akılla yönetilir, yoksa toplumu bölersiniz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ortaya çıkacak olan cumhurbaşkanı adayındaki nitelikleri açıkladı. Kılıçdaroğlu, “Orada oturan kişi bütün toplumu temsil ediyor. Toplumu ayrıştıran değil, kucaklayan birisi olmalı. Gönlümde...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Devlet öfkeyle değil, akılla yönetilir, yoksa toplumu bölersiniz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ortaya çıkacak olan cumhurbaşkanı adayındaki nitelikleri açıkladı. Kılıçdaroğlu, “Orada oturan kişi bütün toplumu temsil ediyor. Toplumu ayrıştıran değil, kucaklayan birisi olmalı. Gönlümde yatan, ortaya çıkan cumhurbaşkanı adayı toplumun bütün kesimlerinden destek alsın. Bütün kesimler ‘evet bu benim cumhurbaşkanım ’diyebilsin. Böyle nitelikli insanımız çok. Bunlar cumhurbaşkanı olduğunda toplumdan büyük destek görecekler. Şu konuyu hiç kimsenin unutmaması lazım; devlet öfkeyle değil, devlet akılla yönetilir.” dedi.

Kılıçdaroğlu, Eskişehir’de Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen ‘Engel Tanımayanlar Buluşuyor’ programına katıldı. Kılıçdaroğlu, tören sonrası sahneye çıkarak oturduğu kırmızı koltukta engellilerin sorularını cevaplandırdı. Engellilerden, araç alırken ÖTV ve KDV alınmaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bir kez olsun engelliler araç alırken ÖTV ve KDV ödemesin. Diğer yurttaşlar gibi şehirlerinde rahat gezebilsin. Bunun için arkadaşlar kanun teklifi verdi.” diye konuştu.

“KİM CUMHURBAŞKANI OLACAK DEĞİL NASIL BİR CUMHURBAŞKANI İSTİYORUZ ONA BAKMALIYIZ”

Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda da konuşan Kılıçdaroğlu, bu süreçte Türkiye’nin yanlış şeyleri tartıştığını kaydetti. Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: “Kim cumhurbaşkanı olacak onu tartışıyor. İlk kez cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Ve tartışmamız gereken konu şu. Önce biz nasıl bir cumhurbaşkanı istiyoruz, nasıl bir cumhurbaşkanı seçeceğiz? Bunu hiç tartışmıyoruz. Örneğin öfke dolu bir cumhurbaşkanı mı istiyoruz. Yoksa sakin, huzurlu bir cumhurbaşkanı mı istiyoruz. Toplumu bölen mi, yoksa bütün toplumu kucaklayan cumhurbaşkanı mı istiyoruz. Devletin bütün organlarının içerisinde çalışmasını öngören bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Devlete şu veya bu şekilde ayrımcılık yapan bir cumhurbaşkanı mı istiyoruz. Şaibesiz bir cumhurbaşkanı istiyoruz, yoksa şaibeli, önemli değil, herhangi bir kişiyi getirelim.”

“DEVLET ÖFKEYLE DEĞİL, AKILLA YÖNETİLİR, YOKSA TOPLUMU BÖLERSİNİZ”

Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde asıl tartışılması gerekenlerin bunlar olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Kendi vicdanımızın sesini dinlemeliyiz. Nasıl bir cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı koltuğuna oturmalı. Çünkü o koltuk sıradan bir koltuk değil. Orada oturacak kişi bayrağı temsil ediyor, vatanı, ülkeyi temsil ediyor. Orada oturan kişi bütün toplumu temsil ediyor. Toplumu ayrıştıran değil, kucaklayan birisi olması gerekiyor. Şu konuyu hiç kimsenin unutmaması lazım, devlet öfkeyle değil. Devlet akılla yönetilir. Eğer siz devleti yönetmeye, öfkeyle yönetmeye kalkarsanız toplumu bölersiniz. Huzuru sağlamak değil, huzursuzluğun kaynağı olursunuz.” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, gönlündeki cumhurbaşkanındaki nitelikleri ise şöyle sıraladı: “ Eğer biz seçeceğimiz cumhurbaşkanında arzu ettiğimiz bu nitelikleri yakalayabilirsek. Sakin, herkesi kucaklayan birikimli, dünyayı ve Türkiye’yi iyi bilen, hiç kimseyi ötekileştirmeyen, herkesi kucaklayan, hoşgörülü olan eleştirilere karşı tebessüm eden, onları dinleyen her eleştiriden ders çıkaran bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Eğer böyle bir cumhurbaşkanı istiyorsak, önümüzdeki süreçte çıkan aday hangisi benim istediğim nitelikleri taşıyor diye düşüneceğiz. Ve sandığa öyle gideceğiz.”

“TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI OLACAK, HERKESİ KUCAKLAYAN NİTELİKLİ İNSAN ÇOK, BUNLAR TOPLUMDAN DESTEK ALIR”

Siyasal parti liderlerinin cumhurbaşkanı adayı olmasını istemediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Çünkü biz siyasetçi olarak şu veya bu şekilde toplum kesiminden sevgi, bir kesiminden eleştiri alabiliriz. Ama benim gönlümde yatan ortaya çıkan cumhurbaşkanı toplumun bütün kesimlerinden destek alsın. Bütün kesimler, evet bu benim cumhurbaşkanım diyebilsin. Böyle bir amaç ve düşünce ile yola çıkmalıyız. Ben inanıyorum ki Türkiye'de bu nitelikte çok insan var. Bunlar cumhurbaşkanı olduğunda toplumdan büyük destek görecekler." ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar