Kılıçdaroğlu: Demokrasilerde cadı avı olmaz, hukukun üstünlüğü vardır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cadı avı yapacaklarına yönelik sözlerine tepki göstererek, "Demokrasilerde cadı avı olmaz, hukukun üstünlüğü vardır." dedi.Partisinin Meclis Grup toplantısı sonrası...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Demokrasilerde cadı avı olmaz, hukukun üstünlüğü vardır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cadı avı yapacaklarına yönelik sözlerine tepki göstererek, "Demokrasilerde cadı avı olmaz, hukukun üstünlüğü vardır." dedi.

Partisinin Meclis Grup toplantısı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Başbakanın cadı avı başlatacaklarına ilişkin sözlerini, "Demokrasilerde cadı avı olmaz, hukukun üstünlüğü vardır. Eğer suçlu varsa belgeyi alır götürürsünüz, suçlu ortaya çıkar." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için sivil toplum kuruluşlarıyla yarından itibaren görüşmeye başlayacak. Yarın Türk-İş ile görüşecek olan Kılıçdaroğlu, gelecek hafta ise Hak-İş ve DİSK ile görüşme yapacak. Kılıçdaroğlu, sendikalara "Nasıl bir Cumhurbaşkanı adayı istiyorsunuz?" sorusunu soracak ve cevap arayacak.

Kılıçdaroğlu'nun gelecek haftadan itibaren daha da sıklaştırması beklenen görüşmeler kapsamında TOBB ve Türkiye Barolar Birliğini de ziyaret etmesi bekleniyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, il başkanları, kadın kolları ve parti örgütleriyle yaptığı görüş alışverişlerinin ardından Mayıs ayı sonunda ise partisinin yapacağı kamptan sonra Cumhurbaşkanı adayını açıklaması bekleniyor. CİHAN

Yorumlar