Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanlığı seçiminde uzlaşmayı yakalamak istiyoruz

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir sorun olmaması için büyük bir uzlaşmayı yakalamak ve gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu, parlamento dışındaki siyasi partilere ziyaretlerine...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanlığı seçiminde uzlaşmayı yakalamak istiyoruz

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir sorun olmaması için büyük bir uzlaşmayı yakalamak ve gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, parlamento dışındaki siyasi partilere ziyaretlerine bugün de devam ediyor. Kılıçdaroğlu, Büyük Birlik Partisi’nin ardından Özgürlük ve Dayanışma Partisi’ni (ÖDP) ziyaret ederek, ‘Nasıl bir cumhurbaşkanı’ ile ‘Siz ne düşünüyorsunuz’ ana gündem maddeli görüşmeler yaptı. Kılıçdaroğlu’nu, Kızılay’daki ÖDP Genel Merkezi’nde partinin eşbaşkanları Alper Taş ve Bilge Seçkin Çetinkaya karşıladı. Ziyarette Kılıçdaroğlu’na, CHP genel başkan yardımcıları Erdoğan Toprak ve Bülent Tezcan ile CHP Grupbaşkanvekili Akif Hamzaçebi eşlik etti.

ÖDP eşbaşkanları Alper Taş, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda isim üzerinden değil anlayış üzerinden görüşlerini ilettiklerini söyledi. AKP’nin cumhuriyetin bir dönemini bitirdiğini belirten Taş, “Türkiye’yi yeniden kurmak yeni bir cumhuriyetle mümkün olduğunu ifade ettik. Nasıl bir Türkiye programı üzerinde anlayış birliği içinde olunduğunun altını çizdik. Cumhurbaşkanlığı, sembolik bir mesele olmaktan çıktı. Çankaya’da sembolik bir aday seçilmeyecek. Son derece politik işlevi olan bir aday seçilecek.” diye konuştu. Nasıl bir Türkiye istediklerine ilişkin 4-5 maddenin altını çizdiklerini ve bunları Kılıçdaroğlu’na ilettiklerini belirten Taş, “Kamuculuk önemli özelleştirmeler artık ülkemizi yaktı yıktı, Soma’da ne hale getirdiği ortada. Kamuculuk anlayışı ve kamuculuğu savunan bir cumhurbaşkanı önemli. Gerçek bir laiklikten yana bir cumhurbaşkanı. Cinsiyetçi olmayan bir Türkiye. Kadınların ezilmediği ayrımcılığa uğramadığı. Ekolojist bir Türkiye. Doğanın sömürülmediği bir Türkiye. Ve son olarak Kürt sorununu eşit, demokratik ve gönüllü birlikteliğini bir arada savunan bir cumhurbaşkanı adayı.” şeklinde konuştu.

ÖDP İLE BULUŞMAKTAN MEMNUN OLDU

Kılıçdaroğlu, ÖDP’nin genel başkanı ve yöneticileriyle bir arada olmaktan memnun olduğunu söyledi. Türkiye’nin kendi cumhurbaşkanını seçeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı hepimizin cumhurbaşkanı olacak. Dolayısıyla genel başkanın ve arkadaşlarının görüşünü almak bizim için çok önemliydi. Pek çok sorun var ülkede ama bu sorunlar aşılamaz sorunlar değil. Şunu çok net söyleyebilirim herkesin de bunu bilmesini isterim. Güneydoğu'da yaşanan sorunların çözümünde samimi ve tutarlı politikalar izlenirse çözülmeyecek sorun yoktur. Çözülebilir. Biz bu konuda hazır olduğumuzu defalarca ifade ettik. Bu konuda projelerimiz ve görüşlerimizi ortaya koyduk. Umuyorum önümüzdeki süreçte sağduyu egemen olur. Türkiye, kendi içinde huzuru sağlamış bir ülke konumuna gelir. Eğer sorunu kişisel kariyer uğruna kullanıyorsanız ben bu sorunu kendi kişisel kariyerimi güçlendirmek için çözmeye başladım ve çözeceğim diye yola çıkıp ama soruna biraz uzak duruyorsanız bu sorun çözülmez. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin sorun çözme konusunda değil de sorun yaratma konusunda usta bir parti olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugüne kadar çözdüğü hiçbir sorun yok. Sürekli sorun yaratan bir siyasi parti maalesef. Böyle bir tabloyu görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir sorun olmaması için büyük bir uzlaşmayı yakalamak ve gerçekleştirmek istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

CİHAN

Yorumlar