Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı terbiyeli olmalı, böyle kişiden cumhurbaşkanı olmaz

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, küfreden birisinden Cumhurbaşkanı olur mu? Nasıl bir ahlaktır, nasıl bir terbiyedir? İçerideki toplantıda bir STK'nın başkanı söyledi. Cumhurbaşkanı terbiyeli olmalı. Terbiyeli bir dil kullanmalı....

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı terbiyeli olmalı, böyle kişiden cumhurbaşkanı olmaz

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, küfreden birisinden Cumhurbaşkanı olur mu? Nasıl bir ahlaktır, nasıl bir terbiyedir? İçerideki toplantıda bir STK'nın başkanı söyledi. Cumhurbaşkanı terbiyeli olmalı. Terbiyeli bir dil kullanmalı. Nasıl bir terbiye aldı ki bu kadar ağır cümleleri çok rahat kullanabiliyor. Böyle kişiden Cumhurbaşkanı olmaz zaten. Başbakan da olmaz." dedi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde aday belirlemeye yönelik temasları kapsamında bazı akademisyen, yazar, aydın, aktivist ve azınlık ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu çıkışta toplantıya ilişkin yaptığı değerlendirmede "Sanatçılarla aydınlarla STK'larla bir araya geldik. Onların görüşlerini aldık. Nedeni de şu. Cumhurbaşkanı adayını belirleme 20 milletvekili ile oluyor. Sivil toplumun sanatçıların sendikaların meslek kuruluşlarının aday belirleme yetkileri yok. Biz çok büyük bir uzlaşmayı sağlamak istiyoruz. Siyasal partilerin bütün siyasal partilerin meslek kuruluşlarının sendikaların sanatçıların destek vereceği bir adayı belirlemek istiyoruz. Büyük uzlaşma ile bu sorunu çözmek istiyoruz. Ve demokrasiye en büyük katkıyı yapabileceğimize inanıyoruz. Geçmişte parlamentoda siyasal partilerin anlaşamadığı cumhurbaşkanını seçme konusunda anlaşamadığı bir yapıyı büyük bir uzlaşmayı sağlayarak halkla birlikte gerçekleştireceğiz. Buna yürekten inanıyorum. Önümüzdeki süreçte bunu göreceksiniz. Adayımızı toplumun her kesimi kabul edecek. İnanıyorum ki toplumun her kesiminden adayımız destek alacak. Bu konuda sanatçılarla da görüştük. Onların görüşleri çok önemli. STK'larla, sendika ve meslek kuruluşları ile görütük. Onların görüşleri çok önemli. Geniş bir ortak payda oluşturduk. Ortak payda çok çok önemli." dedi.

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adayının tarafsızlığı siyasete bulaşmamış olması herkesi kucaklaması öfke dilini kullanmaması barıştan huzurdan güvenden yana olması mesajlarını böyle vermesi tüm kesimlerin ortak amacı. Biz bu amaca uygun bir aday ortaya çıkaracağız. Göreceksiniz Türkiye bu aday etrafında büyük ölçüde kilitlenecek." diye ekledi.

"YAHU ALLAH AŞKINA 3 GÜN KONUŞMA ARKADAŞ YA"

Gazetecilerin "İsim gündeme geldi mi?" sorusuna "Hayır" cevabını vereden Kılıçdaroğlu'na "Bayrakla ilgili açıklamanıza karşılık başbakanın Karadeniz turunda verdiği sert bir cevap var ben söylemek istemiyorum. Siz ne söylersiniz?" sorusu yöneltilen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Hem ben Cumhurbaşkanı adayı olacağım diyor hem sizin bile ifade etmekte zorlandığını ifade edemediğiniz cümleleri kullanıyor. Böyle birisinden Cumhurbaşkanı olur mu? Küfreden birisinden Cumhurbaşkanı olur mu? Küfreden birsinden. Nasıl bir ahlaktır nasıl bir terbiyedir? İçerideki toplantıda bir STK'nın başkanı söyledi. Cumhurbaşkanı terbiyeli olmalı. Terbiyeli bir dil kullanmalı. Nasıl bir terbiye aldı ki bu kadar ağır cümleleri çok rahat kullanabiliyor. Böyle kişiden Cumhurbaşkanı olmaz zaten. Başbakan da olmaz. Türkiye'nin haline bakın. Yahu Allah aşkına 3 gün konuşma arkadaş ya. 3 gün konuşma vatandaş akşam huzur içinde akşam evine gitsin. Dayanamıyor. Mutlaka konuşacak, mutlaka bir düşman yaratacak. En büyük düşman sensin. Kendin bu ülkeye düşmanlık yaratıyorsun. Bırak bu ülkede millet huzur içinde olsun. Bir konuşma ne olacak yani illa konuşacak. Konuşma hastalığı diye bir hastalık var mı bilmiyorum varsa böyle birşey doktorları göreve çağırıyorum. Biraz yumuşak sevecen bir dil, biraz eleştiriye tahammül eleştiriye saygı. Bunlar unutuldu. Böyle bir insan Türkiye'yi felakete götürüyor. Ortadoğu'ya bakın. Bayrak sevgisinden söz ediyor. TC ismine tahammül edemeyen levhalardan ismi kaldıran bir adam bayrak sevgisinden bana söz edecek. Geçiniz efendim bunları. Herşeyi kendisi için kullanıyor. Kendi kariyeri için kullanıyor. Bu kadar acımasızlık olmaz değerlerle bu kadar oynanmaz. Yazık günahtır bu ülkeye. Bunun bu ülkeye yaptığı kötülük kadar kimse yapmamıştır. O kadar ağır ifadeler kullanıyor ciddiye almıyorum. Ciddiye almıyorum. Dün zaten o konuda genel başkan yardımcımız ve sözcümüz gerekli cevabı verdi."

CİHAN

Yorumlar