Kılıçdaroğlu: CHP iktidarı döneminde başbakanlar halka hesap verecek

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ülkede temiz siyasetin ihtiyaç olduğunu belirterek, iktidar oldukları ilk dört ay içerisinde siyasi ahlak kanunu çıkaracaklarını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: CHP iktidarı döneminde başbakanlar halka hesap verecek

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ülkede temiz siyasetin ihtiyaç olduğunu belirterek, iktidar oldukları ilk dört ay içerisinde siyasi ahlak kanunu çıkaracaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, " CHP iktidarında başbakanlar halka hesap verecek. Göreceksiniz CHP iktidarında bakanların çocuklarının yatak odalarında trilyon dolarlar çıkmayacak." dedi.

Partisinin Adıyaman mitinginde vatandaşlara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak vatandaşların Nevruz Bayramı'nı kutladı. Seçimlere az bir süre yapacakları projeleri vatandaşlarla paylaşan Kılıçdaroğlu, hiçbir ayrım yapmaksızın her kesimden vatandaşları kucaklayacaklarını dile getirdi. CHP lideri, "CHP iktidarında başbakanlar halka hesap verecek. Göreceksiniz CHP iktidarında bakanların çocuklarının yatak odalarında trilyon dolarları çıkmayacak. CHP iktidarında taşeronlaşma olmayacak. Adıyaman'ın tütünü yeniden geri gelecek. Halktan yana bir politika güdülecek. O yüzden halkıma güveniyorum. Demokrasiyi en birliği ile yücelteceğiz." diye konuştu.

Adıyamanlı tütün üreticisi vatandaşların ve çiftçilerin yaşadığı sıkıntılara değinen Kılıçdaroğlu, "Çitçinin yaşadığı zorlukları biliyoruz. Dünyanın en pahalı mazotunun çiftçiye satıldığını biliyoruz. Çiftçiler için mazotu 1,5 lira yapacağız. Bizim ülkemizde çiftçi kullandığı elektrikten yüzde 18,5 KDV ödüyor, onu da kaldıracağız. Parayı nerden bulacaksın diyorlar. Para var bu ülkede. Bu ülke Ortadoğu'nun en zengin ülkesidir. Bu ülkenin her şeyi var. Ama bir şey eksik. Temiz siyaset. Temiz siyaset olduktan sonra herkesin cebi para görür bu ülkede. Siyasetçi siyasette zenginleşmeyecek. Halkı soymayacak." dedi.

Hiçbir zaman haramzadelerin sofrasında oturmadığını belirten Kılıçdaroğlu, insanları ayrım yapmadan kucaklayacaklarını açıkladı. Milletin sağduyusuna güvendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kim helal lokma yer, kim haram yer benim milletim bilir. Eğer halkı yönetmek için yola çıkıyorsa verilmeyecek hesabının olmaması lazım. Onun çocuklarının devleti soymaması lazım. Halk için çalışması lazım. İşsizlik var. Adıyaman'da fabrikalar sökülüyor, Şanlıurfa'ya gidiyor.Buradaki insan değil mi, buradaki insan çalışmayacak mı? Size sözüm bu bölgeyi Türkiye'nin en güzel bölgeleri haline getirmek mümkün." ifadelerine yer verdi.

CHP gelse bu devleti yönetemez söylemlerine değinen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Diyorlar ki bu CHP gelse bu devleti yönetir mi? Ben buna gülüyorum. Yahu devleti kuran bir parti devleti yönetemez mi? Şimdi diyorlar ki CHP gelirse yardımlar kesilecek. Yav niye keselim. Aklımızı ekmek peynir ile mi yedik. Hiçbir yardım kesilmeyecek, yardımlar ikiye katlanacak. Bize her türlü eleştiriyi yapabilirler. Ama kimse çıkıp siz kul hakkı yediniz diyemez."

"En büyük arzum siyaset kirlilikten arınsın" diyen Kılıçdaroğlu, CHP iktidarlığı döneminde ilk dört ay içerisinde siyasi ahlak kanunu çıkaracaklarını paylaştı. Kılıçdaroğlu, "Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Adalet milletin vicdanıdır. Siyasi ahlak kanunu çıkarcağız. Rahmetli Adnan Medrese asıldığı için bu milletin vicdanı rahat olmamıştır. Yine Deniz Gezmiş ve arkadaşları asıldığı için bu milletin vicdanı rahat olmamıştır. Adalete önem vermemiz lazım. Biz demokrasiye inanıyoruz. İş dünyasına sesleniyorum.Siz eleştirdiniz diye sizin kapınıza ertesi gün vergi müfettişleri göndermeyeceğiz. Sorunları çözmemiz açısından bize yetki vermeniz lazım." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar