Kılıçdaroğlu: Çete reisini görmek istiyorsan aynaya bak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu hatırlatarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Çete reisini görmek istiyorsan aynaya bak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu hatırlatarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Kılıçdaroğlu, “Sen çeteyi görmek istiyorsan, toplarsın Bakanlar Kurulunu, görürsün orada çeteleri. Çete reisini görmek istiyorsan, o da çok basit, aynaya bakarsın çete reisini görürsün. Ne diyor, büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu. Operasyon çetelere karşı yapılır.” dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Levent’teki İl Başkanlığı binası ve seçim merkezinin açılışını yapmak için İstanbul’a geldi. Partisinin İstabul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve partililerle Levent’e gelen Kılıçdaroğlu, konuşmasında Başbakan Erdoğan’a seslendi. Başbakan'ı işaret ederek kendisine teklif yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Sözde devletin içinde çeteler var diyor ya, ben de kendisine teklif yaptım. Sen çeteyi görmek istiyorsan, toplarsın Bakanlar Kurulunu, görürsün orada çeteleri. Çete reisini görmek istiyorsan, o da çok basit aynaya bakarsın çete reisini görürsün. Ne diyor, büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu. Operasyon çetelere karşı yapılır. Cemaatle iktidar çarpışıyormuş, ben cemaat falan anlamam arkadaş. Benim anladığım şu, ülkeyi kim yönetiyorsa benim muhatabım odur.” şeklinde konuştu.

Kendisini karşılayan partilileri işaret ederek İstanbul’da 9 şiddetinde bir deprem olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Halkın depremi bu. Halk, kul hakkı yiyeni, hırsızlıkları affetmek istemiyor. Ben yaşamımı halka feda eden bir liderim, yaşamım size feda olsun.” diye konuştu. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir diktatör tarafından yönetildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “9 şiddetinde deprem oldu dedim, ama acaba o duyar mı? Duymuyorsa ona duyuracağız sesimizi. Benimle kısır bir çekişmenin içine girmek istiyor. Diyor ki CHP’nin genel müdürü. Sen önce şunu bil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel müdürü değil Cumhuriyet Halk Partisi’nin bekçisi olmak benim için onurdur. Sen Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne olduğunu bilemezsin. Bana memur Kemal dedi, çiftçi Kemal dedi, esnaf dedi, emekli Kemal dedi, eyvallah dedik. Hepsiyle iftihar ederim, ama sen sokaklara çık bak bakalım sana ne diyorlar?”

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir başbakanın yolsuzluk yapanları savunduğunu kaydeden CHP lideri, “Allah aşkına hırsızı savunan adama başbakan denir mi? Açıkça söylüyorum, Türkiye’nin temiz siyasete ihtiyacı var. Düzgün siyasete ihtiyacı var. Kul hakkı yemeyen siyasete ihtiyacı var. Bakın İstanbul’u 20 yıldır yönetiyorlar. İstanbul’un hangi sorunu çözüldü? Yaklaşık 200 milyar dolar para harcandı bu kente. Nereye gitti bu paralar. Sormayacak mıyız? Size sözüm var. Ahtım var, Sarıgül 5 yıl içinde İstanbul’un trafik sorununu çözecek.” sözlerini kaydetti.

Konuşması sık sık Başbakan Erdoğan aleyhine atılan sloganlarla kesilen Kılıçdaroğlu, el ele omuz omuza mücadele edeceklerini, bunu da tüyü bitmemiş yetimin hakkı için yapacaklarını söyledi. Her zaman her yerde zalimin karşısında mazlumun yanında olacaklarına ifade eden Kılıçdaroğlu, “Hiçbir yurttaşımız bizi kitabımızda ötekileştirmez. Kimliği inancı ne olursa olsun. Rengi ne olursa olsun. İnsan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır. Yolsuzluk yaptılar, ortaya çıktı. Ama ardından devlette çeteler var diyor. Bu çeteler senin yolsuzluğunu ortaya çıkardıktan sonra mı aklına geldi. Malı götüreceksin, yedi sülalen köşeyi dönecek, millete din iman edebiyatı yapacaksın ve milleti kandıracaksın. Artık kandıramayacaksın bu milleti. Buna izin vermeyeceğiz. Sen ayakkabı kutusu partisisin artık. Yırtık ayakkabıyla siyasete girdim ben diyordu. O yırtık ayakkabıları koyduğun kutuların içinden şimdi milyon dolarlar çıkıyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorsun sen.” ifadelerini kullandı.

"SANA BİR TEK ÖNERİM VAR AKLINI BAŞINA TOPLA VE MİLLETİN YAKASINDAN DÜŞ"

Konuşması süresince Başbakan Erdoğan’a gönderme yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Diyor ki, orduya da kumpas kurdular diyor. Yeni mi aklın başına geldi senin? Biz orduya haksız iddianamelerle gölge düşürülüyor dediğimiz zaman bizi Ergenekoncu diye suçluyordun. Suçların ortaya çıkınca mı aklın başına geldi? Sen samimi değilsin. Sana bir tek önerim var, aklını başına topla ve milletin yakasından düş.”

Konuşması, ‘Hükümet istifa’ sloganıyla kesilen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Köşeyi döner kul hakkı yerler, öbür tarafa döner din iman edebiyatı yaparlar. Bunları tanıyacağız. Bunlar tüyü bitmemiş yetimin aşına göz koyanlardır. Temiz, namuslu adam olduğunu düşünüyorsan, kul hakkı yemediğini savunuyorsan, o dört bakanın, senin ve çocuklarının malvarlığını açıkla dedim. Açıklayabilir mi? Açıklayamazsa o artık bu ülkenin gönlünde yer alamaz. Ona düzgün, namuslu siyasetçi denmez. Ona ne deneceğini kendisi daha iyi bilir. Bizim bildiğimiz halkına hesap vermeyen siyasetçi, namuslu siyasetçi değildir. Bütçe görüşmeleri yapıldı. Sayıştay raporları gelmiyor neden? Yolsuzlukları ortaya çıkmasın diye. Burnunuzdan fitil fitil getirecektir bu millet. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını soracaktır bu millet. Ben bu millete, yiğit insanlara güveniyorum. Bir banka müdürünün evinde ayakkabı kutusu içinde 4.5 milyon dolar neden bulunur dedim. Hala savunuyor. Buradan 76 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Helal paranın ayakkabı kutusunun içinde ne işi var? Haram paraysa, ey Recep Tayyip Erdoğan, haram parayı hangi yüzle savunuyorsun sen? Haramdan beslenen buna cevap veremez. Çocuğunuz işsizse, aylığınız azsa sebebi bunlardır. Bunlar malı götürüyorlar, vatandaşa da ufak tefek bir şeyler veriyorlar. İstanbul’u alacağız, Türkiye’ye temiz siyaseti getireceğiz. Kul hakkı yemeyeceğiz kul hakkı yiyenlerden hesap soracağız.”

"Başka şeyleri konuşmalıydık, tartışmalıydık" diyen Kılıçdaroğlu, “Siz hiç, bir ülkenin başbakanının hırsızları serbest bırakıp, polisin peşine düştüğünü, savcıların peşine düştüğünü gördünüz mü? Şimdi gördünüz. O ülkenin adı Türkiye, o başbakanın adı Recep Tayyip Erdoğan. Bunları söylerken gerçekten üzülüyorum.” dedi.

Bu zamana kadar herhangi bir partiye oy verenleri suçlamadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bütün mütedeyyin, dindar yurttaşlarıma sesleniyorum; düne kadar Adalet ve Kalkınma Partisi’ne o veya bu şekilde oy verdiniz. Herhangi bir partiye oy veren yurttaşımı hiçbir zaman suçlamadım. Demokrasi içinde bunu olağan bir gelişme olarak kabul ettim. İlk kez elinizi vicdanınıza koyun sandığa öyle gidin. Kul hakkı yiyene oy verirseniz, siz de o günaha ortak olursunuz. Bunu size söylemeyi bir boyun borcu olarak kabul ediyorum.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar