Kılıçdaroğlu: Cerablus'a giren ordumuzun sonuna kadar arkasındayız

Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizi kimse korkutamaz. Vazgeçmeyeceğiz. Allah'ın verdiği bir can, o can bu ülke uğruna feda olsun, diyeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Cerablus'a giren ordumuzun sonuna kadar arkasındayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırı sonrası gittiği Artvin'in Ardanuç ilçesinde düzenlenen mitingde konuşuyor. Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizi kimse korkutamaz. Vazgeçmeyeceğiz. Allah'ın verdiği bir can, o can bu ülke uğruna feda olsun, diyeceğiz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları: Gaziantep'te büyük bir acı yaşadık. Büyük bir çoğunluğu çocuk. Çocuklarımızı ne umutlarla büyütüyoruz. Şimdi bu IŞİD denen terör örgütüne bir ders vermek için ordumuz Cerablus'a girdi. Sonuna kadar ordumuzun arkasındayız, şanlı ordumuzun arkasındayız. 

Camiye her kimlikten insan giriyor. Ama siyaseti soktuğumuz zaman bozuluyor. Kışlaya, siyaseti sokmayacağız. Adalet, adalete siyaseti sokmayacağız. Çünkü adalet herkese lazım. 

Mustafa Kemal'in Türkiyesi önemlidir, neden önemli biliyor musunuz? Mustafa Kemal ve arkadaşları aslında birer Osmanlı subayıdır. Filistin'de, Yemen'de çarpıştılar. Ama Osmanlı'nın nasıl battığını gördüler ki dediler öyle bir Cumhuriyet kuralım ki herkesin olsun. Eğer Cumhuriyet olmasaydı, kuş uçmaz kervan geçmez bir köyde doğan Kılıçdaroğlu CHP genel başkanı olmazdı. 

Eğer Cumhuriyet olmasaydı Recep Tayyip Cumhurbaşkanı olamazdı. Eğer Cumhuriyet olmasaydı Ahmet Davutoğlu Başbakan olamazdı. O nedenle Cumhuriyetin kıymetini bileceğiz. Temelini sarsmayacağız. Cumhuriyete inanacağız. Cumhuriyetin kurucu ilkelerinden dönerseniz bugünkü tabloyla karşılaşırsınız. Bugünkü tablo iyi bir tablo değildir. Bugünkü tablo dış politikada ağır yenilgilerin alındığı bir tablodur. 

Bugün şimdi başımıza bir de FETÖ belası çıktı. Ama hiçkimse unutmasın o valileri, o hakimleri kimler yerleştirdi oralara. Bunları unutmayacağız. Ve parlamentoda kuracağımız komisyonlarda bu işin siyasi ayağını sorgulayacağız. 

İşin özeti sizleri seviyorum. Sizlere inanıyorum. Sizin için çalışacağım. 

Bugün buraya gelirken bir terör saldırısıyla karşılaştık. Keşke olmasaydı. O kurşunlar havaya atılsaydı da o asker ölmeseydi. O açıdan terör hepimizin yüreğini burkuyor. Hepimize ortak bir acı yaşatıyor. Bakın hiçbir programımı iptal etmedim. Gideceğim. Ucunda ölüm de olsa gideceğim dedim. 

Yorumlar