Kılıçdaroğlu: Büyük uzlaşmayı sağlamak için BBP'yi ziyaret ettik

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Parlamento dışındaki partilerden Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, yaptığı görüşmenin ardından, "Büyük uzlaşmayı sağlamak amacıyla BBP Genel Başkanı ve çalışma arkadaşlarını...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Büyük uzlaşmayı sağlamak için BBP'yi ziyaret ettik

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Parlamento dışındaki partilerden Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, yaptığı görüşmenin ardından, "Büyük uzlaşmayı sağlamak amacıyla BBP Genel Başkanı ve çalışma arkadaşlarını ziyaret ettik. Olumlu bir görüşme geçti. Umuyorum, büyük uzlaşmayı sağlar." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, saat 10.30'da BBP Genel Merkezi'ne geldi. Yarım saatilik görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, basının karşısına çıktı. Kılıçdaroğlu, 'büyük uzlaşmayı' sağlamak amacıyla BBP Genel Başkanı ve çalışma arkadaşlarını ziyaret ettiklerini dile getirdi. BBP Genel Başkanı Destici'nin bir anketin ana başlıklarını detayları ile paylaştığını aktaran Kılıçdaroğlu, olumlu bir görüşme yaptıklarının altını çizerek, "Umuyorum, büyük uzlaşmayı sağlar. Herkesin görüş birliğine vardığı bir isim üzerinde umarım anlaşmış oluruz. Umutluyum, bunu sağlamak konusunda da elimizden gelen yapacağız. Çünkü seçilecek cumhurbaşkanı hepimizin cumhurbaşkanı olacaktır." diye konuştu.

DESTİCİ: CUMHURBAŞKANI HERKESİ KUCAKLAMALI

Destici ise toplantıda yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanını halkın seçmesini önemsediklerini belirterek, "Keşke tek bir dönem için cumhurbaşkanı seçilmiş olsaydı, daha doğru olurdu." ifadelerini kullandı. Destici, cumhurbaşkanının herkesi kucaklayacak, anayasal farklı özlemler içinde olmayacak, milliyetçi maneviyatçı, dindar, aynı zamanda laik, demokrat bir cumhurbaşkanı olmasını arzuladıklarını dile getirdi.

Toplumun ayrışma ve kutuplaşmadan cumhurbaşkanını seçmesini ümit ettiğini belirten Destici, seçimlerle ilgili bir kamuoyu araştırması yaptıklarını da belirterek, araştırmanın sonuçları ile ilgili şu bilgileri aktardı: " 'Nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı' sorusunu; halkın yüzde 26,7'sı tarafsız, yüzde 17'si muhafazakar geleneklerine bağlı, sosyal demokrat Atatürkçü ve laik diyenlerin yüzde 21 civarında, milliyetçi diyenler yüzde 12 civarında, siyasi yelpazenin sağında olsun diyenler yüzde 8, demokrat dürüst, herkesi kucaklayan olsun diyenler yüzde 3 civarında' şeklinde karşılık verdi. Sosyal demokrat olsun diyenler yüzde 22 bandında. Genel de, milliyetçi muhafazakar olsun diyenler yüzde 37, yüzde 30'da tarafsız, herkesi kucaklayan bir cumhurbaşkanından yana."

CİHAN

Yorumlar