Kılıçdaroğlu: Bütün dünyanın bildiğini kendi milletinden niye saklıyorsun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün bir ses kaydı düştü.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Bütün dünyanın bildiğini kendi milletinden niye saklıyorsun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün bir ses kaydı düştü. Youtube'u yasakladılar, kimse okumasın diye. Bütün dünyanın bildiğini kendi milletinden niye saklıyorsun? Bir kez daha anlaşıldı ki; ortada devlet falan yok. Her tarafı delik deşik. Bunlar sadece parayı düşünüyorlar, sadece 'malı nasıl götürürüz' diye düşünüyorlar. Devlet dediğimiz kurum ayaklar altına alınmış durumda. Devletin en mahrem bilgileri dışarıya rahatlıkla sızabiliyor." diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Tarsus'ta düzenlenen mitingde vatandaşlarae hitap etti. "Başbakan Kemal" sloganlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi yeniden inşa etmek için özellikle kadınlardan ve destek istedi.

Çukurova'ya bahar geldiğini ve ağaçların çiçeğe durduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, "Bahar geldi, öncelikle Çukurova'ya, ağaçlar çiçeğe durdu, kadınlar bahar temizliği yapıyor. Geldik hanımlara... Hanımlar, ayın 30'unda siyasette de bir temizlik yapmaya hazır mısınız? Elinize süpürgeyi alın Allah aşkına şu kirli siyaseti şu Türkiye'den çıkarıp atın. Size güveniyorum. Çocuklarınıza sahip çıktığınız gibi ülkeye de sahip çıktığınıza inanıyorum. Türkiye'yi yeniden inşa etmemiz lazım. Bakınız 12 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, hala diyorlar ki 'parelel yapı şunu yaptı, parelel yaptı, bunu yaptı.' Yahu kardeşim sen başbakan değil miydin." ifadelerini kullandı.


"BUNLARI DEMOKRATİK YOLLARDAN YOLCU ETMEMİZ LAZIM

Kalabalığın sözlerini attıkları sloganlar ile kesmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Anlaşıldı, meydan 'hırsız Tayyip' diye bağırınca benim aleyhime tazminat davası açmış. Sanıyor ki ben ondan korkacağım. Ayakkabı kutusundan korkan adamdan korkulur mu? Gençlerin attığı twitter'dan korkan adamdan korkulur mu? Hırsızlık yapan adamdan korkulur mu? Adı 'başçalan'a çıktı. Artık o silemez onu. Bütün dünya artık onu biliyor. 17 Aralık'ta bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Bütün dünya tanık oldu. Önümüzdeki süreçte demokratik yollardan bizim bunları yolcu etmemiz lazım." dedi.


İnternete düşen ses kaydı üzerinden Başbakan Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, "Suriye ile savaşa girmek için yol arıyorlar. Kendisine söyledim; 'Eğer Suriye ile savaşacaksan önce oğlun Bilal'i gönder.' Bakayım gidiyor mu? Oğlu Bilal'i gönderir mi. Bilal'in başka işleri var. O para istifliyor, kul hakkı yiyecek, vatandaşı soyacak, rüşvet toplayacak. Bir de vakıf kurdurmuşlar. Alıyorsun devletten ihaleyi, TÜRGEV'e bağış yapıyorsun. Yani rüşveti oraya veriyorsun. Bunların ipliğini pazara çıkaracağız." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar