Kılıçdaroğlu: Bunlar devleti soymak için yönetiyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum mitinginde yolsuzluk ve rüşvet operasyonları üzerinden Başbakan Erdoğan ve hükümete yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Bunlar devleti soymak için yönetiyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum mitinginde yolsuzluk ve rüşvet operasyonları üzerinden Başbakan Erdoğan ve hükümete yüklendi. Kılıçdaroğlu, "Bunlar devleti soymak için yönetiyorlar. Mazlumun hakkını yemek için yönetiyorlar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemek için yönetiyorlar." ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Çorum Abide Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, Çorum nüfusunun yüzde 40'ının tarımla geçindiğini, ancak çiftçinin hayatından memnun olmadığını söyledi. Dünyanın en pahalı mazotunun Türkiye'de satıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hayvancılık öldü, şimdi ben 2 yıl önce gelip buradan 'Sevgili Çorumlular, bunlar devleti yönetemiyorlar, bakın göreceksiniz yakında bu ülke saman bile ithal edecek' deseydim, siz diyecektiniz ki 'Yahu şu genel başkan amma da uçtu, bu kadar toprağımız var, saman mı ithal edilir.' Saman ithal ettiler mi? Bildik mi gördük mü? O nedenle söylüyorum, bunlar devleti yönetemezler. Bunlar devleti soymak için yönetiyorlar. Mazlumun hakkını yemek için yönetiyorlar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemek için yönetiyorlar. Ne diyor; 'önce hizmet' diyor. E sen kendine, ailene hizmeti yaptın. Bakanlar da çocuklarına hizmeti yaptılar. Soyulan kim oldu? Halk oldu. Nasıl soyuyorlar? Mazotu 5 liraya satarak soyuyorlar sizi. Bakın Gürcistan'da da mazot yok, ama orada mazotun litresi 2 lira, bizde 5 lira. Neden? Gürcistan'da başçalan yok, Türkiye'de başçalan var. Sebep bu. Bunların götürdüğü paranın miktarını söyleyeyim size. Götürdüğü paranın miktarı 85 milyar Euro, 247 milyar. Eski parayla 247 trilyon. Şimdi neden başçalanın telaşlandığını biliyor musunuz? Bu nedenle. Bakın, polisleri değiştirdiler, emniyet amirlerini değiştirdiler, kendi özel uçağını gönderip özel vali getirtti İstanbul'a. Siz hiç böyle bir şeye tanık oldunuz mu? Hakimleri değiştirdiler, yönetmeliği değiştirdiler, kanunu değiştirdiler. Çorumlulara ve Türkiye'ye sözüm; Ne yaparlarsa yapsınlar bu yolsuzluk yapanlardan hesabını soracağım. Gün gelecek göreceksiniz hepsini Yüce Divan'a göndereceğim." şeklinde konuştu.

"BEN DE AYNI ŞEYİ SÖYLÜYORUM ZATEN"

Başbakan Erdoğan'ın kendisini eleştirirken bir mitingde "Sen benim evlatlarıma helal lokma yedirmediğim halde haramdan bahsedecek kalitede değilsin." dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "E ben de aynı şeyi söylüyorum zaten. Sen çocuklarına helal yedirmiyorsun. Ben de söylüyorum sen de söylüyorum. Kim söyletiyor? Rabbim söyletiyor, Allah söyletiyor Allah. Çocuklarıma helal lokma yedimedim diyorsun. Sen söylüyorsun." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, öğle ezanı okunduğu sırada uyarı üzerine konuşmasına ezan bitinceye kadar ara verdi. CİHAN

Yorumlar