Kılıçdaroğlu: Bugün geldiğimiz nokta rejim mücadelesidir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün gelinen noktada, siyasal partiler arasında bir iktidar mücadelesi değil, bir rejim mücadelesi olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Bugün geldiğimiz nokta rejim mücadelesidir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün gelinen noktada, siyasal partiler arasında bir iktidar mücadelesi değil, bir rejim mücadelesi olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, partisinin gençlik kolları tarafından Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda düzenlenen “Dev Çınarlar Yeni Filizlerle Buluşuyor” etkinliğine katıldı.

Programda konuşan Kemal Kılıdaroğlu, her yere gidemedikleri yönünde kendilerine eleştiri yapıldığını hatırlatarak, “Siz Sivas'ın ötesine geçemezsiniz, diye bizi eleştiriyorlardı. Ben genel başkan olarak, Hakkari'ye gidiyorum, kahvede oturuyorum, yurttaşlarla çay içiyorum, onları dinliyorum, kucaklıyorum. Ama Başbakan gidemez. Korumasıyla, tanklarıyla gidemiyor oraya. Biz gidiyoruz; çünkü biz halktan yanayız. Biz halkın partisiyiz, halktan yana politika üreteceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Etnik kimliği, dini kim olursa olsun CHP kimseyi ötekileştirmez. Çünkü CHP sosyal demokrat bir partidir. CHP’yi kuran partiler 3 büyük devrimi gerçekleştirdi. Saltanat kalktı. Osmanlı özlemcilerine sormak istiyorum: Osmanlı’dan kalan ne vardı? CHP’yi kuranlar önce şunu söylediler: Savaş meydanında alınan zaferler ekonomik olarak taçlandırılmadıkça bağımsızlık gerçekleşmez. Ülkenin kalkınmasında, eğitimde seferber oldular.” dedi.

Bugün gelinen noktanın bir rejim mücadelesi olduğuna savunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi; "Cumhuriyetin kazanımları elimizden alınmak isteniyor., demokrasimizi ellerimizden almak istiyorlar. Güçler ayrılığı yok edilmek isteniyor. Parlamentonun, iktidarın arka bahçesi olması isteniyor. Her yurttaşın ödediği vergiyi denetleyen Sayıştay, yok edilmek isteniyor. Tek güç, tek odak var bunun karşısında: O da CHP’dir.”

“BİR DÖNEM GENÇLERİ UNUTMUŞTUK"

Kılıçdaroğlu, mücadele ateşinin gençlikle attığını belirterek, “Bir dönem gençleri unutmuştuk. Partinin genel başkanı olarak bunu söylüyorum. Eğer bugün salonları dolduruyorsak, gençlere umut olarak bakıyorsak son 3 yıldaki değişim eseridir. Geçler, size güveniyoruz. Gelin CHP’ye hep beraber devrim yapalım. Gençlik geleceğimiz ve umudumuzdur. Kazanımlarımızın umududur, gençlik.” diye konuştu.

“DARBE YASALARI İLE TÜRKİYE YÖNETİLİYOR”

Gençlerin, Mustafa Kemal’in emanetine sahip çıkacağına işaret eden Kılıçdaroğlu; “Bizler sahip çıktık şimdi sizler de çıkacaksınız. Bilmiyorum baskı gelecek, engellemeler olacak. Ama, benim bildiğim gençlik asla çıkar peşinde koşan gençlik değil. Benim bildiğim gençlik, Mustafa Kemal’in devrimlerine sahip çıkan gençliktir. Şunu çok iyi bilmelisiniz: Darbe yasaları ile hala Türkiye yönetiliyor. CHP iktidarında, 12 Eylül ürünü olan YÖK kaldırılacak, tarihin çöp sepetine atılacaktır. Gençler, üniversite yönetimlerinde yer alacaktır. Askerlik önce 9 sonra 6 aya indirilecektir. Gençlere sözümüzdür, CHP döneminde atama bekleyen öğretmen kalmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

“GENÇLER GEZİ İLE SESLERİNİ DUYURDU”

Kılıçdaroğlu, gençlerin seslerini nasıl duyuracakları ile ilgili de şu açılamaları yaptı: “Gençler, Gezi eylemleri ile seslerini duyurdular. Bir kişi rahatsız oldu. Bir diktatör. Ama o gençler, hayatı boyunca unutamadığı dersleri verdiler. O gençlerin hepsinin tek tek alnından öpüyorum. Siz demokrasinin özgürlüğünün güvencesiniz. Sizin önünüze polis copları çıkabilir, yararlanırsınız, can kaybı olur. 12 Eylül’de de oldu. Gencecik çocuğun yaşı büyütüldü, idam edildi. Ama yılmadılar. İdam sehpasına çıktılar. Bu gençler yılmadılar. Son olaylarda da 7 gencimiz hayatını kaybetti. Ama bu gençler yılmadı. Gençlik farklı bir şey, Gençliğin önünde durmak için önce genç gibi düşünmek gerekir. Tarihi bilmelisiniz. Kurtuluş Savaşı’nı bilmelisiniz.
Gençler seslerini nasıl duyuracak? 12 Eylül yasasında bile toplantı ve gösteri hakkının önceden izin alınmaksızın, hakkı olduğu söyleniyor. Şimdiki düzenleme ile önceden yapılacak daha sonra şehrin dışında yapılacak. Şimdi 12 Eylül rejiminin ötesine götürüyorlar. Ne yaparsan yap Recep Tayyip Erdoğan, bu gençler asla ve asla susmayacaktır. Gençler bu toprakların insanı. Bizim gençlerimiz artık eskisi gibi değil."

“SIKI YÖNETİM DÖNEMİNDE GÖRMEDİĞİMİZ TAVIRLARI GÖRDÜK”

“Şu anda diktatörün korktuğu en büyük güç gençlerdir.” diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti; “Sıkı yönetim dönemlerinde görmediğimiz tavırları bu hükümet döneminde gördük. Onun valileri sıkı yönetim uyguluyor. Hepiniz vergi ödüyorsunuz. Telefonla konuşurken vergi ödersiniz, otobüse binersiniz vergi ödersiniz, su içersiniz vergi ödersiniz. Sadece nefes aldığınız hava için vergi ödemezsiniz. Demokrasilerin çıkışı, 'Benim ödediğim vergileri nereye harcadınız' sorusuyla başlar. Bu soruyu soracaksınız. Bu soruyu sormak her demokratın temel görevidir. Biz, bir afiş hazırladık, yurttaşlar bu hakkını kullansınlar diye ama yasaklandı. Düşünün, vergi veren her yurttaşın en doğal hakkı 'Benim vergimi nereye harcadınız' sorusudur. Vergi veriyorsunuz, ödediğiniz vergilere sahip çıkacaksınız. CHP iktidarında, hiçbir üniversite yurdumuz yoktur demeyecektir. Her üniversitenin bahçesinde, bize güvenin ve inanın. Söz verdik mi sözümüzün arkasında dururuz. Gençler zor koşullarda okuyor ama iş bulamıyor. Bir ülke üretirse, istihdam yapar. Katma değeri üreten bir toplum olacağız. Bilgi toplumunu yakalayacağız. Bunun yolu gençlerden geçiyor. Umudumuz sizlersiniz. Özgürlük sorununuz var, iş, yurt, askerlik sorunumuz var biliyorum. Çözümün adresi, dünyayı iyi okuyan partidedir, sosyal demokrat bir partidedir. Çözümün adresi CHP'dir.”

Programda, Van, Trabzon, İstanbul, Hatay, Mardin ve İzmir’in aralarında bulunduğu 6 ile canlı yayın bağlantısı yapıldı.
CİHAN

Yorumlar