Kılıçdaroğlu: Bu yolsuzluk ve rüşveti örtecek bir bez dünyada üretilmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık’tan sonra yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu Cumhuriyet tarihinin en büyük olayı olarak nitelendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Bu yolsuzluk ve rüşveti örtecek bir bez dünyada üretilmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık’tan sonra yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu Cumhuriyet tarihinin en büyük olayı olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu, “Bu yolsuzluk ve rüşveti örtecek bir bez dünyada üretilmedi.” dedi.

TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına Anayasa'nın eşitlikle ilgili maddelerini hatırlatarak başladı. 17 Aralık’ta iki önemli hadisenin yaşandığını anlatan Kılıçdaroğlu, “17 Aralık 2013. İki önemli olay oldu. Birinci olay genç bir çocuk Salih Yiğit Tekin, TBMM önünde açım diye kendini yaktı. İkinci olayı, bütün dünya artık biliyoruz. Yolsuzluk ve rüşvet olayı. Bilmek istemeyen bir kişi var onun cilaları ağır ağır dökülüyor. İnsanlar utanırlar, bunda öyle bir kavramın olmadığını görüyoruz. Adı yolsuzluğa bulaşan dört bakan bütün programlarını iptal ettiler. Önce istifa etmediler. Başbakan ile otobüsün üstüne çıkıp beraber oldukları mesajını verdiler.” diye konuştu.

Eski bakan Erdoğan Bayraktar’ın istifa sürecini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Reza Zarrab ile ilgili iddiaları gündeme getirdi. Fezlekelerin Meclis’e gelmediğini ve savcılığa geri gönderildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Adalet Bakanlığı’nın fezlekesinin nereye gideceği belli olmadı. Cumhuriyet tarihinde bir ilk oldu. Savcıları değiştirdiler. Değiştirdikleri savcıları bir kez daha değiştirdiler. Adli kolluk yönetmeliğini değiştirdiler. ‘Hırsızı arayacaksanız önce hırsıza haber verip arama yapacaksınız’ dediler.” ifadelerini kullandı.

HSYK, internet ve MİT düzenlemelerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Tuzluk diye tanımladığı milletvekillerinin kanun teklifleri neden Bakanlar Kurulu tasarısı değil de teklif olarak geliyor; çünkü zamanları yok. Bütün bunlar Cumhuriyet tarihinin yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu kapatmak için yapılıyor. Yolsuzluğun ve rüşvetin boyutu o kadar büyük ki bunu örtecek bir bez dünyada üretilmedi.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu daha sonra dün akşam internete düşen ve Başbakan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen ses kayıtlarını grup toplantısında katılımcılara dinletti. CİHAN

Yorumlar